Ma KAKAV CHIRON!

Video: 18-godišnjak u suludom Dodgeu Viperu od 3200 KS ‘pretrčao‘ četvrt milje za 6,95 sekundi!

Iako je vlasnik zadržao standardni blok V10 motora od 8,0 litara, učinjeno je mnoštvo preinaka
Dodge Viper
 Youtube Screenshot/1320video

Bugatti Chiron s pravom se smatra jednim od najznačajnijih hiper automobila ikada predstavljenih, vjerojatno zato što se ispod poklopca motora krije 8,0-litreni W16 sa četiri turbine koji proizvodi 1600 KS. No zamislite, ova ozbiljna brojka predstavlja polovicu od ukupne konjske snage koju na cestu prenosi ovaj Dodge Viper druge generacije.

image
Dodge Viper
Youtube Screenshot/1320video

Rekord najbržeg automobila na svijetu ovaj Viper drži još od 2012. godine, s vremenom na četvrt milje (0.40 km) od 6,96 sekundi. Međutim, nedavno je 18-godišnji sin vlasnika automobila postavio novi rekord.

image
Dodge Viper
Youtube Screenshot/1320video

Iako je vlasnik zadržao standardni blok V10 motora od 8,0 litara, učinjeno je mnoštvo preinaka – ugrađen je par Garrettovih turbopunjača od 88 mm, a ukupna brojka iznosi 3200 KS. Međutim, najveće iznenađenje bilo je saznati da je automobil legalan za cestu.

image
Dodge Viper
Youtube Screenshot/1320video

Vlasnik Sal Patel nedavno je počeo dozvoljavati sinu Milanu da ga vozi, iako ga je prije nedavnih utrka ubrzanja Milan vozio samo nekoliko stotina metara, zbog čega je novo-postavljeni rekord još više zadivljujuć. Izgleda da se Milan brzo naviknuo na automobil od 3200 KS, s obzirom na to da je na utrkama ubrzanja ostvario vrijeme od 6,956 sekundi pri 326 km/h. To vrijeme samo je za stotinku manje od njegovog oca, no i dalje dovoljno da mu oduzme rekord.

image
Dodge Viper
Youtube Screenshot/1320video

Iako je prava šteta što se Dodge Viper više ne proizvodi, posebice zato što su njegovi posteri krasili sobe mnogih od nas, lijepo je vidjeti s koliko entuzijazma mnogi vlasnici održavaju njegovu baštinu na životu. Prije nekoliko mjeseci pisali smo o još jednom, malo slabijem, no i dalje suludom primjerku od 2630 KS, a možete ga pogledati ovdje. Zapravo, u današnjem svijetu, u kojem elektrifikacija ulazi u '6. brzinu', ovakve izvedbe Vipera pravi su melem za oči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:00