POD POVEĆALOM

Video: Dizajner BMW-a ‘secirao‘ Rolls-Royce Boat Tail. Je li uistinu vrijedan 24 milijuna eura?

‘Da imate izbora između posjedovanja Boat Taila‘ ili primanja čeka od preračunato 127 milijuna kuna, što biste uzeli?‘
Rolls-Royce Boat Tail
 Rolls-Royce

Novo-predstavljeni Rolls-Royce Boat Tail izgleda fantastično i ekskluzivno, proizveden je u samo tri primjerka, ima lude opcije poput hladnjaka za vino, stola za piknik i suncobrana, ali također košta 24 milijuna eura. Riječ je o najskupljem novom automobilu ikad prodanim, a je li suncobran u prtljažniku zaista vrijedan, preračunato 172 milijuna kuna?

image
Rolls-Royce Boat Tail
Rolls-Royce

Svatko ima svoje mišljenje, pa tako je Frank Stephenson, jedan od najvećih automobilskih dizajnera modernog doba, odlučio podijeliti svoje. S desetljećima dugom karijerom u kompanijama poput Lancie, McLarena, Ferrarija i BMW-a, Frank je stekao istančano oko u smislu dizajna, a u novom YouTube videu 'secirao' je skupog Boat Taila.

image
Rolls-Royce Boat Tail
Rolls-Royce

Video počinje jednim nadasve jednostavnim pitanjem – 'da imate izbora između posjedovanja Boat Taila' ili primanja čeka od 20 milijuna funti, što biste uzeli?'. U komentarima je prevladala druga opcija, očekivano...

image
Rolls-Royce Boat Tail
Rolls-Royce

Iako je Stephenson u velikoj mjeri impresioniran dizajnom novog Rolls-Roycea, ima par opaski. Osim krova za kojeg navodi da se ne uklapa dobro, stražnja strana je previše sužena. Ipak, Stephenson navodi kako je apsolutno upadljiv u profilu, i postiže visoke ocjene po njegovom profesionalnom mišljenju.

image
Rolls-Royce Boat Tail
Rolls-Royce

No pustimo se dizajna na trenutak. Frank ističe kako bi se za takvu količinu novca mogla 'okupiti' impresivna kolekcija automobila, no Rolls to jednostavno nije. 'To je posebno umjetničko djelo, jedinstvene prirode i dizajnirano da bude cijenjeno kao takvo'. Na kraju krajeva, sve se uvijek svodi na pojedinca, sva tri primjerka prodana su prije nego što su proizvedena, i sve dok postoje ljudi koji bi izdvojili 20 milijuna funti za njega, Boat Tail vrijedi te novce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:38