ŠTO REĆI?

VIDEO/Još jedan talent: Uhićen mladić koji je sjedio straga i ‘vozio‘ Teslu na Autopilotu

Mladić je i ranije kažnjavan zbog sličnog ponašanja, sada je optužen je za nesmotrenu vožnju i neposlušnost policajcu
Youtube screenshot incidenta
 Youtube Screenshot

Kalifornijska policija je u ponedjeljak uhitila 25-godišnjeg muškarca nakon više zaprimljenih prijava da se vozi na stražnjem sjedalu Teslinog Modela 3 s omogućenim sustavom autopilota. Na snimci Tesla sama putuje preko mosta San Francisco-Oakland Bay. Nakon toga, optužen je za nesmotrenu vožnju i neposlušnost policajcu.

Američki tjednik Newsweek prenosi kako ga je kalifornijski policijski službenik, nakon zaprimljenih poziva, zatekao u činu. Signalizirajući mu da stane, mladić se počeo penjati sa zadnjeg sjedala na vozačevo mjesto. Nakon što je Tesla odvučen s lica mjesta u nastavku istrage, podignuta je optužnica.

Kako bi situacija bila još gora, dvadesetpetogodišnjak je ranije (27. travnja) kažnjavan zbog sličnog ponašanja, zbog snimki koje su objavljene na Youtubeu u kojima čini istu stvar. Nogu odmara na upravljaču pa na taj način prevara Autopilot koji misli da netko sjedi na vozačevom mjestu. Lokalne vlasti su potvrdile da istražuju slučaj.

Naime, mladić je postao poznat javnosti nakon što je 2014. godine započeo svoju influencersku karijeru pozirajući na Instagramu s nakitom, gotovinom i egzotičnim automobilima. 2014. je kažnjen s 90 dana zatvora zbog prodaje ukradenog iPhonea na Craigslistu.

'Nastavlja objavljivati na Instagramu, a prije samo nekoliko dana objavio je video na kojem se vozi na stražnjem sjedištu Modela 3 dok čita o sebi i svojim nepromišljenim vratolomijama', prenosi Newsweek. Izgleda da je Teslino stražnje sjedište veoma udobno, ili jednostavno neki nikad ne nauče lekciju.

Ovo je tek jedan od mnogo slučaja zloupotrebe Tesline značajke. Nedavno je dvoje smrtno stradalo u teškoj nesreći u Teksasu, prilikom koje je Tesla izgorjela do 'temelja'. Nitko nije sjedio za volanom. I dok je većinom kriva ljudska nepromišljenost i glupost, treba postaviti pitanje zašto je toliko lako nadmudriti sustav? Autopilot koristi samo utege na upravljaču prilikom provjere sjedi li itko na vozačevom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:59