SPRETNA LIMUZINA

Video: Pogledajte kako se nova Mercedes S-klasa snašla u ‘Testu izbjegavanja jelena‘

Prvi pokušaj s brzinom od 77 kilometara na sat rezultirao je neuspjehom, no kad se vozač upoznao s automobilim bilo je drugačije
'Test izbjegavanja jelena'
 YouTube Screenshot/km77.com

Najnovija S-klasa nedavno je podvrgnuta 'Testu izbjegavanja jelena'. Točnije, riječ je o S400d 4Maticu sa standardnim Airmatic ovjesom, ali bez pogona na stražnje kotače, limuzini poznatoj po izvrsnoj upravljivosti.

image
Prikaz 'Testa izbjegavanja jelena'
YouTube Screenshot/km77.com

Prvi pokušaj s brzinom od 77 kilometara na sat rezultirao je neuspjehom jer je limuzina 'otišla' s puta - mi to smatramo vozačevim upoznavanjem s automobilom. Nakon toga, tester je aktivirao Sport+ način vožnje koji snižava i ukrućuje ovjes, što je dovoljno za 'čist' prolazak među čunjevima sa 74 km/h i dobar rezultat.

image
'Test izbjegavanja jelena'
YouTube Screenshot/km77.com

Nakon toga, treći pokušaj sa 76 km/h gotovo je uspio – vozač je taknuo dva čunja, što je dovoljno za pad, iako u stvarnom svijetu ovo izgleda dovoljnim da izbjegnete jelena na cesti. Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi se S-klasa s pogonom na stražnje kotače ponašala pri ovom testu. Vjerojatno bi sustav upravljanja bio još čvršći, zbog čega bi brzine prolaska kroz čunjeve mogle biti čak i veće.

image
Mercedes-Benz S-klasa
Mercedes-Benz AG

S-klasa predstavljena prošle godine u ponudi ima šestcilindrični turbobenzinski 3.0 (500 4Matic u mild hibrid izvedbi) te turbodizelski 2.9 (S350 d i S400d 4Matic), a tu je i 4.0-litreni V8 biturbo s integriranim 'EQ Boost' generatorom. U nastavku pogledajte kako se nova S-klasa snalazi među čunjevima:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:39