SALON U PARIZU

VIDEO: Pogledajte vruće novitete salona u Parizu koje ćemo uskoro voziti!

 
 Zvonimir Jurčić

Kao što smo već pisali, na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu glavnu ulogu imaju serijski automobili koji će se na prometnicama naći već za nekoliko mjeseci. Koncepata također ima, ali su stavljeni u drugi plan, između ostalog i zbog toga što je većina proizvođača već pokazala svoje električne koncepte na nekim od prijašnjih salona i nema potrebe za ponovnim pokazivanjem tehnologije budućnosti budući da nam je ona svima poznata.

Pa krenimo redom s nekim od najvažnijih serijskih modela koji su predstavljeni u Parizu:

BMW Serije 3

Svakako najviše pažnje je, barem kada su u pitanju serijski automobili, pridobio novi BMW Serije 3. Bavarska limuzina kodnog imena G20 ističe se upečatljivim i agresivnim dizajnom, a sve detalje pogledajte u videu:

Više informacija o ovom modelu pročitajte ovdje.

Seat Tarraco

Zvonimir Jurčić

Novi model u ponudi španjolskog proizvođača nosi naziv Tarraco. Riječ je o SUV-u koji po želji dolazi i sa sedam sjedala. Tarraco je postavljen na identičnu platformu kao i Kodiaq, a i pogonski sklopovi su isti - ispod prednjeg poklopca kucaju motori od 150 do 190 KS upareni s ručnim i DSG mjenjačima. Zanimljivost je kako će Seat Tarraco silaziti s proizvodnih traka u njemačkom Wolfsburgu s etiketom Made in Germany.

Više detalja i fotogaleriju pogledajte ovdje.

Mercedes B-klasa

Zahlreiche Weltpremieren auf der Paris Motor Show mit der Sängerin Lèa Paci: Auf der Mondial de l‘Auto Paris 2018 präsentiert Mercedes-Benz gleich fünf neue Fahrzeuge und zwei showcars der Weltöffentlichkeit. GLE, B-Klasse, A-Klasse Limousine, A 35, EQC und die Showcars smart forease und Vision EQ Silver Arrow. 

Multiple World Premieres at the Paris  Motor Show with the singer Lèa Paci: Mercedes-Benz is presenting no fewer than five new vehicles and two showcars to global audiences at the 2018 Mondial de l’Auto Paris.  GLE, B-Class, A-Class Sedan, A 35, EQC and the showcars smart forease and the Vision EQ Silver Arrow.
Daimler AG

Mercedes je otvorio pariški salon automobila presicom na kojoj su predstavili niz noviteta: A-klasu sedan, A-klasu u "baby" AMG izvedbi A35, novi GLE te naposlijetku i novu B-klasu. U Mercedesu ističu kako će se u svojoj klasi istaknuti upečatljivim dizajnom koji možete pogledati u našem videu:

Više detalja o novoj Mercedes B-klasi čitajte ovdje.

Kia ProCeed

Kia Proceed
Kia Proceed

U prošloj generaciji naziv ProCeed bio je rezerviran za verziju s trima vratima, no kao što smo već pisali, takvi automobili sve su manje poželjni, pa je korejski proizvođač odlučio da će novi ProCeed biti "shooting brake". Izgleda poput karavana s "coupe linijom krova".

Automobil je, baš poput novog Ceeda postavljen na K2 platformu, a kao uzor dizajnerima očekivano je poslužio Proceed Concept iz 2017. godine. Više detalja pročitajte ovdje.

Toyota Corolla

The new Toyota Corolla Hybrid car is seen during the first press day of the Paris auto show, in Paris, France, October 2, 2018. REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS

Iako smo vanjski dizajn vidjeli na salonu u Ženevi, u odnosu na taj model ovdje imamo nekoliko novosti. Prva je ta da je Toyota odlučila izbaciti ime Auris i ponovo vratiti kultni naziv Corolla koji je globalno poznat (najprodavaniji model na svijetu).

Osim toga, ovaj put smo mogli zaviriti i u unutrašnjost modela (što nije bio slučaj u Ženevi), a u Toyoti su odlučili prikazati i karavansku izvedbu pod nazivom Sports Tourer. U ponudi neće biti dizelaša već kupci mogu birati između 1,2-litrenog turbobenzinca od 117 KS i dvije hibridne verzije (1,8-litreni motor potpomognut elektromotorom ukupne snage 124 KS i 2,0-litrena verzija ukupne snage 182 KS).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:46