video,foto

Volkswagen ID.7 GTX Tourer: Najsnažniji karavan marke ikad pokreću dva elektromotora

Njegova litij-ionska baterija kapaciteta 86 kWh omogućava brzo punjenje do 80% kapaciteta za manje od 30 minuta

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

 Volkswagen

Volkswagen ulazi u 2024. godinu snažno i s puno novih verzija električnih modela, predstavljajući između ostalog i svoju najnoviju zvijezdu - ID.7 GTX Tourer. Ovaj električni karavan ne samo da donosi vrhunsku snagu od 250 kW (340 KS), već postavlja i nove standarde s mogućnošću vuče prikolice do 1400 kg.

image

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen

Samo mjesec dana nakon globalnog debija ID.7 Tourera, Volkswagen nas upoznaje s njegovom još snažnijom inačicom, ID.7 GTX Tourerom. Uz njega, predstavljene su i limuzinska verzija, kao i nove iteracije ID.3 GTX i ID. Buzz GTX modela. Jesen 2023. donijela je i obnovljene verzije ID.4 GTX i ID.5 GTX, dodatno obogativši GTX liniju koja se ponosi električnim naslijeđem ikoničnih GTI modela.

image

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen

ID.7 GTX Tourer izdvaja se kao najpotentniji karavan u Volkswagenu do sada, spremno osvajajući tržište u proljeće. Opremljen je naprednim električnim pogonom koji isporučuje snagu na sva četiri kotača s dva motora, omogućavajući 340 KS.

adnja osovina koristi PSM motor od 210 kW (286 KS) za izvanrednu efikasnost i performanse od samog početka, dok se prednja osovina oslanja na ASM motor od 80 kW (109 KS) koji se aktivira u djeliću sekunde, pružajući dodatnu snagu po potrebi.

image

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen

Njegova litij-ionska baterija kapaciteta 86 kWh omogućava brzo punjenje do 80% kapaciteta za manje od 30 minuta zahvaljujući DC brzom punjenju od 200 kW. ID.7 GTX Tourer ističe se i vizualno, s prednjim dijelom koji krasi posebna rešetka i GTX svjetlosna grafika, zajedno s brojnim crnim visokosjajnim elementima i ekskluzivnim 20-inčnim "Skagen" aluminijskim naplacima.

image

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen

Unutrašnjost je prilagođena GTX detaljima kao što su grijana prednja sjedala s perforiranim GTX logotipima, volan specifičan za GTX s crvenim šavovima, te dodatni estetski detalji koji dodatno naglašavaju ekskluzivnost ovog modela.

U pogledu praktičnosti, ID.7 GTX Tourer ne zaostaje. S kapacitetom prtljažnog prostora do 1714 litara i povećanim kapacitetom vuče prikolice na 1400 kg zahvaljujući 4MOTION pogonu, ovaj model dokazuje da moć i funkcionalnost mogu ići ruku pod ruku.

image

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen

Dodatni luksuz nudi se kroz opcije poput panoramskog krova "Smart Glass" i proširene standardne opreme koja uključuje LED matrična prednja svjetla, osvijetljene VW logotipe i napredni head-up zaslon s proširenom stvarnošću. Sa IDA glasovnim asistentom i "Wellness aplikacijom", ID.7 GTX Tourer postavlja nove standarde u svijetu električnih vozila, nudeći vrhunsku kombinaciju tehnologije, komfora i performansi. Više detalja donosimo uskoro...

image

Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:36