strah od otkaza

Volkswagen ima rješenje za tjeskobu svojih radnika: ‘Kakav Xanax, napravili smo im escape room‘

Porast električnih vozila koja se jednostavnije sastavljaju doveo je do određene tjeskobe među automobilskim radnicima

VW eMotionRoom

 Volkswagen AG

U nadolazećim godinama, središnja tvornica Volkswagena u Wolfsburgu u Njemačkoj bit će prenamijenjena za proizvodnju sve više i više električnih vozila. Porast ove vrste vozila koja se jednostavnije sastavljaju i velika promjena u industriji koju donosi sa sobom, doveli su do određene tjeskobe među automobilskim radnicima.

image

VW eMotionRoom

Volkswagen AG

Proizvođač automobila, naime, napravio je "sobu za bijeg" za svoje radnike iz Wolfsburga, a to nije prvi put. Volkswagen tvrdi da je ovu taktiku koristio i ranije, u svojim tvornicama Emden i Zwickau u Njemačkoj, koje su već prenamijenjene za proizvodnju električnih vozila. Ondje je koncept naišao na pozitivne povratne informacije, prema Gerardu Scarpinu, zamjeniku predsjednika Glavnog radničkog vijeća.

“Ideja se pokazala iznimno popularnom - zato smo je uključili i za Wolfsburg,” rekao je Scarpino. “Prelazak na e-mobilnost može se dogoditi samo zajedno s našim kolegama. Uključiti ih, nadahnuti ih i obučiti apsolutno je ključno za naš zajednički uspjeh".

image

VW eMotionRoom

Volkswagen AG

Nazvane eMotionRoom, sobe za bijeg osmislila je i razvila unutar tvrtke Akademija Volkswagen grupe. Sastoji od tri sobe, od kojih boravak u svakoj traje 20 minuta.

Prva soba prati povijest električnih vozila sve do 1800-ih, kada je ideja nastala. Zatim, zaposlenici mogu naučiti povijest tvornice u Wolfsburgu, i, konačno, treća soba pruža pogled na budućnost električne vožnje.

image

VW eMotionRoom

Volkswagen AG

Zaposlenici će se uhvatiti u koštac sa sadržajem soba u četveročlanim timovima, a u njima će morati riješiti razne zagonetke kako bi otvorili vrata u sljedeću sobu. Svaki tim mogu voditi instruktori iz Akademije VW Grupe, a aktivnost je dio jednodnevnog eMotionDaya koji pokriva druge stvari poput upotrebe slušalica za virtualnu stvarnost u proizvodnji.

Volkswagen kaže da će ovu obuku provesti 22.000 zaposlenika, tako da će eMotionRoom biti prisutan najmanje do kraja 2024. Do tog trenutka, proizvodnja ID.3 trajat će oko godinu dana zajedno s Tiguanom na unutarnje izgaranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:27