aktualno

Volkswagen najavio novu poslasticu za ljubitelje kampiranja, California koncept na osnovi Multivana

Ima krov koji je moguće podići kako bi se unutrašnja visina povećala na dva metra

VW California concept

 VW

Volkswagen je objavio teasere za novi plug-in hibridni koncept kampera nazvan California. Automobil će predstaviti 25. kolovoza na sajmu Caravan Salon u njemačkom Düsseldorfu, a neće se puno razlikovati od proizvodne verzije koja stiže 2024. godine.

California koncept kao osnovu koristi dugu varijantu Multivana. Ima krov koji je moguće podići kako bi se unutrašnja visina povećala na dva metra. Na jednoj teaser slici je vidljiva i tenda s obje strane vozila. Druga fotografija prikazuje upravljačku ploču za klimu, rasvjetu i frižider.

image

VW California concept

VW

Multivan se inače već nudi s plug-in pogonskim sustavom koji kombinira 1,4-litreni četverocilindrični turbo motor, električni motor i bateriju za ukupno 218 KS i pedesetak kilometara električnog dosega. Moguće je da će taj pogonski sklop koristiti i nova California.

VW također planira napraviti kampersku varijantu ID. Buzza koja bi trebala stići 2025. godine. Još uvijek nema službenih detalja, ali očekuje se da će se nuditi varijante s krevetima za dvije i četiri osobe te da će automobil imati malu kampersku kuhinju. Ovaj model će biti temeljen na produženoj izvedbi ID. Buzza.

Volkswagen California modeli imaju jako dugu tradiciju. Vrlo su skupi ali i cijenjeni jer predstavljaju pouzdan i praktični mali kamper koji je jako mobilan i kojeg se vrlo brzo može spakirati i krenuti dalje na put. Proizvode se već 35 godina, a do danas ih je Volkswagen prodao više od 260.000 primjeraka kroz četiri generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:10