TRAGEDIJA

Vozač Tesle preminuo nakon sudara s parkiranim vatrogasnim vozilom: Autopilot mogući uzrok

Vozač je u subotu ujutro oko 4 sata udario u parkirano vatrogasno vozilo na autocesti. Proglašen je mrtvim na mjestu

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Usporite i pomaknite se - poruka je koju vlasti ponovno napominju nakon još jedne fatalne nesreće s vatrogasnim vozilom na autocesti u Kaliforniji.

Vozač je upravljao Teslom Modelom S što je neke navelo na pitanje je li značajka Autopilot ili Full Self Driving bila uključena. Vlasti kažu da je prerano odgovoriti na to pitanje.

image

Screenshot incidenta

Twitter Screenshot

Vozač je u subotu ujutro oko 4 sata udario u parkirano vatrogasno vozilo na autocesti. Proglašen je mrtvim na mjestu događaja, dok je suvozač izvučen iz vozila i s teškim ozljedama prebačen u bolnicu.

Četiri su vatrogasca bila u vatrogasnom vozilu u trenutku incidenta, ali su svi prošli bez značajnijih ozljeda.

Vlasti kažu da je automobil udario u kamion na I-680, ali da je uzrok još nepoznat. Točnije, kalifornijska patrola na autocestama – odjel Contra Costa rekao je na svojoj Facebook stranici da ne zna je li "utjecaj droge ili alkohola faktor" u nesreći. U isto vrijeme, nije mogao utvrditi je li vozač koristio bilo kakvu pomoć za autonomnu vožnju poput Autopilota ili Full Self Drivinga.

image

Screenshot incidenta

Twitter Screenshot

Naime, više od 360 tisuća Tesla sa značajkom Full Self Driving prošli tjedan je opozvano zbog opasnosti za koje NHTSA kaže da bi mogle uzrokovati nesreću. Osim toga, vrijedi napomenuti da je udar u takva vozila veliki problem koji najčešće nema nikakve veze s Teslom.

U listopadu prošle godine NHTSA je pokrenula kampanju "Uspori, pomakni se" kako bi podsjetila vozače na zakone koji vrijedi kada je u blizini vozilo hitne službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:34