VIDEO

‘Top speed‘ za 14 sekundi: Pogledajte kako Tesla Model S Plaid brzo i tiho hvata 267 km/h na Autobahnu

Video dolazi od AutoTopNL-a, koji je sigurno dobro upoznat s brzim vožnjama na neograničenim dionicama Autobahna

2021. Tesla Model S Plaid, Autobahn

 YouTube Screenshot

Tesla Model S je brz u bilo kojoj konfiguraciji, ali svi znamo za Plaid. Električna limuzina sposobna je razviti maksimalnu brzinu od 267 km/h za 14 sekundi, a kako biste se u to uvjerili, pogledajte videozapis u nastavku. To je jezivo tihi val ubrzanja isprekidan bukom vjetra i sitnim cviljenjem električnog pogonskog sklopa.

Video dolazi od Video dolazi od ekipe AutoTopNL-a, koja je sigurno dobro upoznata s brzim vožnjama na neograničenim dionicama njemačke mreže autocesta. Ne viđamo često električna vozila na testu u ovoj postavci, a kamoli jedan od dostupnih modela s najbržim ubrzanjem.

image

2021. Tesla Model S Plaid

Tesla

Možda je to razlog zašto ovaj video prikazuje višestruke udare ubrzanja pri malim brzinama i pri pokretanju iz mjesta, jer malo je serijskih automobila na svijetu koji ubrzavaju bolje od Tesle Model S Plaida.

image

2021. Tesla Model S Plaid

Tesla

Jedna je stvar vidjeti kako brojke silovito rastu, ali usred snimke možemo vidjeti vozača kako ulazi na autocestu iza sporijeg prometa, strpljivo čekajući da se lijevi trak oslobodi. U toj konkretnoj vožnji Model S Plaid ubrzava od 60 km/h do 256 km/h za samo 12 sekundi, a vozač nije ni dao puni gas pola vožnje.

image

2021. Tesla Model S Plaid

Tesla

Ono što nas je zaista oduševilo je posljednji test. To je test koji mjeri ubrzanje od 0 do 267 km/h, kojeg Plaid odrađuje za 14 sekundi. Tesla službeno navodi najveću brzinu od 321 km/h, iako je ona dostupna samo kroz određene hardverske nadogradnje. Inače, Model S Plaid elektronički je ograničen u normalnom radu na 267 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:30