PREMIJERA

Yaris Cross je dobio GR Sport verziju za više uzbuđenja. No nemojte očekivati čuda

Dizajn je malo agresivniji sa sportskom prednjom maskom i “difuzorom” na stražnjem braniku, a tu je podešeni ovjes

Toyota Yaris Cross GR

 Toyota

Toyotin mali SUV Yaris Cross je dobio novu uzbudljiviju izvedbu GR Sport. Unatoč zvučnom imenu ne radi se o beskompromisnom sportskom modelu poput Hyundai Kone N već samo blago dotjeranom Yarisu Crossu koji može svojem vozaču pružiti malo više sportskog užitka.

image

Toyota Yaris Cross GR

Toyota

Jedina mehanička promjena na autu je sportski podešen ovjes. Dizajn je također malo agresivniji sa sportskom prednjom maskom i “difuzorom” na stražnjem braniku. GR Sport je dobio i kombinacije boje koje su rezervirane samo za njega. Tu su i posebni 18-inčni naplatci.

image

Toyota Yaris Cross GR

Toyota

I unutrašnjost je malo dotjerana drugim materijalima sjedala s crvenim šavovima te umetcima u vratima i na kontrolnoj ploči. Da ne bi bilo zabune GR logo je jasno istaknut na nekoliko mjesta u ovom Yarisu Crossu. Oprema je bogata s dvozonkom automatskom klimom, grijanim sjedalima i 9-inčnim dodirnim zaslonom u seriji.

image

Toyota Yaris Cross GR

Toyota

Kod pogona nema ni traga “sportskim ambicijama”. Ovu verziju pokreće dobro poznati štedljivi hibridni sklop s 1,5-litrenim trocilindričnim motorom, CVT mjenjačem i 116 KS.

Automobil bi se u Europi trebao početi prodavati do kraja ovog mjeseca, a za sada još nema informacija o cijeni.

image

Toyota Yaris Cross GR

Toyota
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:21