AKTUALNO

Krenula prodaja novog gradskog SUV-a Toyote Yaris Cross s početnom cijenom od 139.900 kuna

U ponudi su benzinska i hibridna verzija te serijska oprema s brojnim sustavima za sigurnost
Toyota Yaris Cross
 Toyota

Danas je i prostoru Grif Bara u Zagrebu obilježen službeni start početka prodaje dugoočekivanog Toyotinog gradskog crossovera Yaris Cross. Toyota dosad u najpopularnijem i najzastupljenijem SUV segmentu u Europi još nije imala svog predstavnika, a gdje "kolo vode" VW T-Roc i T-Cross, Peugeot 2008 i Renault Captur.

No nikad nije kasno. Novi Yaris Cross potpuno je osmišljen u Europi za europsko tržište te spaja bogato iskustvo koje Toyota ima u proizvodnji malih gradskih automobila te SUV modela.

Novi Yaris Cross se odlikuje ključnim osobinama aktualne generacije Yarisa, Europskog automobil 2021. godine, poput koncepta gradnje "malen, ali prostran“ kojim se postiže maksimalna prostranost i praktičnost na maloj dužini, četvrtom generacijom hibridnog pogona te najvišim standardima sigurnosti za putnike s drugom generacijom sustava Toyota Safety Sense.

Ove odlike spojene su s karakteristikama povišenog SUV modela, a podsjetimo, upravo je Toyota i "otvorila" ovaj segment modelom RAV 4 još 1994. godine, ali koji je vremenom toliko porastao da je ušao u broj veću SUV klasu.

image
Toyota Yaris Cross
Toyota

Tako je sada novim modelom nadopunila svoju veliku paletu hibridnih električnih SUV-ova pružajući kupcima izvanredan izbor raznih veličina i karakteristika u skladu s njihovim potrebama.

Podsjetimo, u SUV obitelji Toyote, uz urbani Yaris Cross, tu je i kompaktni C-HR, RAV4 te na samom vrhu luksuzni Highlander sa sedam sjedala. Prve dojmove iz vožnje možete pročitati OVDJE, a kilometre smo već odradili u srpnju na belgijskim cestama.

image
Toyota Yaris Cross
Zvonimir Jurčić

Cijene: početni Yaris Cross s 1,5-litrenim benzincem od 125 KS i opremom Luna stoji 139.900 kuna uz Luna koji također sadrži napredni i bogati sigurnosni i multimedijski paket kao i klima uređaj.

Yaris Cross 1.5 Hybrid od 116 KS s e-CTV automatskim mjenjačem dostupan je po cijeni od 164.900 kuna, također s Luna paketom opreme.

image
Toyota Yaris Cross
Zvonimir Jurčić

Na koncu, Toyota daje 10 godina jamstva na hibridnu bateriju i do 10 godina jamstva uz Toyota Relax paket, a povodom predstavljanja Yaris Crossa u Hrvatskoj pripremljena je posebna ponuda uz Toyota financiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:55