DOBRA ‘GLAZBA‘

Za audiofile: Lamborghini sada prodaje gramafone i gramofonske ploče sa zvukom V12 motora

Zahvaljujući suradnji s Technicsom, objavljena je ploča, ali i napravljen specijalni gramofon ukrašen u stilu Lamborghinija

Lamborghini gramafon i gramafonska ploča

 Lamborghini Media

Vinilnim gramofonskim pločama uspio je veliki povratak na scenu. Neki se ljudi kunu da su topli, analogni zvukovi ploče bolji od savršenog digitalnog zapisa. Bez obzira mislite li i vi tako ili ste pak pobornik jednostavnije i povoljnije digitalne glazbe, mora se da je vinil sa zvučnim zapisom vrištećeg V12 motora iz Revuelta zvuči kao prilično "cool" ideja.

image

Lamborghini gramafon i gramafonska ploča

Lamborghini Media

Zahvaljujući suradnji između Lamborghinija i Technicsa, objavljena je ploča, ali i napravljen specijalni gramofon Technics SL-1200M7B ukrašen u stilu Lamborghinija. Na gramofonu je oslikana grafika koja se sastoji od oblika slova Y, kako izgledaju i svjetlosni potpisi na novim modelima Lamborghinija, a na postolju je veliki Lamborghini logo. Gramofon se nudi u crvenoj, žutoj i zelenoj boji.

image

Lamborghini gramafon i gramafonska ploča

Lamborghini Media

No još zanimljivija od samog gramofona je posebna ploča koja dolazi sa svakim SL-1200M7B. Na vinilu su snimljeni zvukovi v12 motora iz šest Lamborghinija iz povijesti tvrtke. Prvi zapis je onaj modela 400GT, a tu je i Miurin V12, 5,2-litrenim V12 iz Countacha, Diablov 6,0-litarski motor te motori modela Murcielago i Revuelto. Ploča je otisnuta sa stiliziranom verzijom kotača modela Revuelto, a dolazi u posebnom omotu s više oznaka Technics i Lamborghini.

image

Lamborghini gramafon i gramafonska ploča

Lamborghini Media

Nema informacija o tome koliko će ovaj gramofon koštati. Sam model temelji se na modelu Technics SL-1200MK7, koji na našem tržištu košta oko 1100 eura. No ne sumnjamo da će Lamborghini izvedba biti osjetno skuplja jer će se raditi o modelu ograničene serije. Prema najavi Lamborghinija, narudžbe su već otvorene, a gramofon će biti u ponudi samo do kraja lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 18:00