AUTO ZA SPAŠAVANJE

Za intervencije na najtežim terenima: HGSS dobio novi Land Rover Defender 110

U službi i dalje ostaju i stari modeli Defendera, ali podržat će ih novi model, najizdržljivije terensko vozilo u ponudi Land Rovera

Land Rover Defender 110

 HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja svake godine spasi stotine života na nepristupačnim terenima diljem Hrvatske pa su im robusni terenski automobili jedno od najvažnijih oruđa pri obavljanju njihovih zadaća. Od sada je njihova flota postala bogatija za jedan zaista moćni terenac, novi Land Rover Defender 110 Hard Top kojeg su dobili na dugoročni test.

Tvrtka Wallis Adria d.o.o., Regionalni uvoznik za Jaguar i Land Rover zajedno s ovlaštenim prodajno-servisnim centrom u Hrvatskoj, tvrtkom Auto Benussi d.o.o., time nastavlja suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

image

Land Rover Defender 110

HGSS

Članovi HGSS-a godišnje odrade oko tisuću intervencija diljem Hrvatske, a prošle godine u njihovoj službi bio je i novi Defender 110 koji se pokazao uspješan u izvršavanju zadataka po teškim terenima i nepovoljnim vremenskim uvjetima. U službi i dalje ostaju i stari modeli Defendera, ali podržat će ih najnoviji model Defender 110 Hard Top, najizdržljivije terensko vozilo u ponudi Land Rovera.

Prema riječima pročelnika HGSS-a Josipa Granića, ova suradnja puno im znači za rad na terenu. “Zahvaljujemo na prepoznavanju truda i aktivnosti koje radi HGSS. Novi Land Rover Defender je tu za nas sljedećih godinu dana. Radi se o N1 modelu koji ćemo probati modificirati do određene razine kako bi nam mogao poslužiti za određene tehničke i specifične zahtjeve. Dosadašnje korištenje Defendera je pokazalo vrhunske karakteristike za rad na terenu.

image

Land Rover Defender 110

HGSS

Hard Top se odlikuje uvjerljivom mješavinom terenskih sposobnosti, praktičnosti i teretnog prostora, uz u nosivost do 800 kg, te sposobnost vuče prikolice do 3.500 kg uz mogućnost prilagođavanja unutrašnjosti. Bez drugog ili trećeg reda sjedala, Defender 110 Hard Top nudi teretni prostor zapremine do 2.059 litara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:20