PLEMENIT CILJ

Zajednički koncept Mercedesa i glazbenika Will.I.Ama nazvan "The Flip" spaja AMG GT i G-Klasu!

Suradnja je ostvarena s ciljem pomoći ugroženim zajednicama u smislu pristupa umjetničkom i znanstvenom obrazovanju

AMG x Will.I.Am The Flip (koncept)

 Mercedes-AMG

Mercedes-AMG i glazbenik Will.I.Am udružili su se kako bi AMG GT pretvorili u svojevrsni spoj SLS Gullwinga i G-Klase. Nazvan “The Flip”, jednokratni koncept koji bi trebao biti predstavljen na Grand Prixu SAD-a u Miamiju, najnoviji je plod suradnje između proizvođača automobila i hip-hop zvijezde.

image

AMG x Will.I.Am The Flip (koncept)

Mercedes-AMG

Suradnja je započela u rujnu prošle godine s ciljem pomoći ugroženim zajednicama u smislu pristupa umjetničkom i znanstvenom obrazovanju.

Projekt se temelji na AMG GT Coupeu s četvea vrata, iako to nije odmah vidljivo. Četiri vrata GT-a s konvencionalnim otvaranjem zamijenjena su otvaranjem na suprotnu stranu.

image

AMG x Will.I.Am The Flip (koncept)

Mercedes-AMG

Međutim, možda je najzanimljiviji dio nos s četvrtastim oblikom, koji je očito inspiriran prednjem dijelom G-Klase, ali u kombinaciji s niskim krovom coupea koji podsjeća na neku vrstu Mustang fastbacka iz 1960-ih godina. Par kružnih prednjih svjetala postavljen je s obje strane pravokutne rešetke ispunjene letvicama u kojoj je tradicionalna Mercedesova trokraka zvijezda.

Značajka je nazvana "Bear Witness", koja je također poveznica na istoimenu kolekciju odjeće koja će biti dostupna u Mercedes-AMG Experience Centru u Miamiju i na internetu. Dio profita ići će zakladi i.am/Angel koja zajednicama želi dati pristup STEAM (znanstvu, tehnologiji, inženjerstvu, umjetnosti i matematici) obrazovanju kako bi im pomogla da se izvuku iz siromaštva.

image

AMG x Will.I.Am The Flip (koncept)

Mercedes-AMG

Donji dio branika prepun je usisnicima zraka - vanjski par dobiva AMG logotip sa segmentiranim prugama, a izražena izbočina na haubi nagovještava neodređeni broj konja koji se nalazi ispod. AMG ne navodi koji motor koncept koristi, međutim, bez obzira radi li se o rednom "šestaku" od 367 KS iz AMG GT-a 43 ili o bi-turbo V8 od 639 KS iz GT-a 63 S-a, znamo da ne dobiva nikakve nadogradnje. "Nisam želio dirati motor, jer AMG stvarno proizvodi najbolje", rekao je Will.I.Am u izjavi.

image

AMG x Will.I.Am The Flip (koncept)

Mercedes-AMG

Stražnji dizajn ostaje nepoznat bez fotografija, no možemo zamisliti nešto inspirirano Mercedesovom prošlošću. "Odrastao sam u getu. Odrastao sam uz hip-hop. Gledao sam legendarne hip-hop umjetnike kako putuju u Mercedesu, tako da mi je oduvijek bio san posjedovati Mercedes", rekao je Will.I.Am. “Za mnogo djece iz centra grada posjedovanje Mercedesa simbol je napretka i napredovanja iz borbe. Sada sam dosegao svoj cilj i gurnuo se još više tako što sam ponovno zamislio i stvorio vlastitu viziju AMG modela".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:18