PREMIJERA

Mercedes predstavio AMG GT 63 S E Performance - najsnažniji serijski auto kompanije

Ispod poklopca motora super limuzine smješten je 4,0-litreni v8 s parom turbopunjača koji radi uz elektromotor na stražnjoj osovini
Mercedes AMG GT 63 E Performance
 Mercedes AMG

Dugo očekivani Mercedes AMG GT 63 S E Performance upravo je predstavljen, a riječ je o najsnažnijem serijskom automobilu njemačkog proizvođača (osim Project One s pogonom F1).

Ispod poklopca motora super limuzine smješten je 4,0-litreni v8 s parom turbopunjača koji radi uz elektromotor na stražnjoj osovini. U kombinaciji, GT 63 S E Performance proizvodi 843 KS i 1400 Nm okretnog momenta, a također ima i starter-generator s remenskim pogonom od 14 KS. Za sprint od 0 do 100 km/h potrebno mu je samo 2,9 sekunde, na putu do maksimalne brzine od 316 km/h. Prema Mercedesu, prosječna potrošnja iznosi štedljivih 8,6l/100 km.

image
Mercedes AMG GT 63 E Performance
Mercedes AMG

Elektromotor pokreće baterija od 6,1 kWh visokih performansi koja teži samo 89 kilograma, i puni se preko punjača izmjenične struje snage 3,7 kW dizajniran za brzu isporuku energije. Kao takav, električni domet GT 63 S E Performancea iznosi samo 12 kilometara. Međutim, glavna značajka baterije je činjenica da koristi rashladno sredstvo visoke tehnologije s neprovodljivom tekućinom (14 litara) koja teče oko svih 560 ćelija i pojedinačno ih hladi.

image
Mercedes AMG GT 63 E Performance
Mercedes AMG

U AMG Dynamic Select opciji, dostupno je ukupno sedam načina vožnje: Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race, Slippery i Individual. Dok većina govori sama za sebe, posebno je zanimljiva Slippery opcija koja smanjuje snagu i pruža ravnu krivulju okretnog momenta zbog pomoći pri mokrim i skliskim uvjetima na cesti.

image
Mercedes AMG GT 63 E Performance
Mercedes AMG

GT 63 S E Performance dolazi u standardu s AMG Ride Control+ značajkom, a riječ je o višekomornom zračnom ovjesu s automatskom kontrolom visine i prilagodljivim, elektronički kontroliranim podesivim prigušivanjem. Tu su i karbonsko-keramičke kočnice s diskovima od 420 mm sprijeda i 380 mm straga.

image
Mercedes AMG GT 63 E Performance
Mercedes AMG

Što se tiče kozmetike, GT 63 E Performance dobiva samo nekoliko stilskih izmjena. Od standardnog GT 63 s 4 vrata najočitija razlika su značke E Performance i preklopni poklopac na stražnjoj strani. Tu su i nove 20 i 21-inčni AMG-ovi naplatci, svaki u dvije varijante boje. Kupcima je dostupan i Night Package II ili kombinacija Night Packagea i Carbon Packagea. Unutra GT 63 E Performance dobiva novi dizajn infotainment sustava koji vizualizira protok energije cijelog pogonskog sustava.

image
Mercedes AMG GT 63 E Performance
Mercedes AMG

'S novim Mercedesom AMG GT 63 S E Performance prenosimo DNK naše marke u elektrificiranu budućnost. Pritom slijedimo vlastiti tehnički put, što je AMG uvijek činilo toliko posebnim i poželjnim. U potpunosti razvijen u Affalterbachu, hibrid performansi nudi fascinantnu razinu vozne dinamike i s pravom nosi oznaku naše nove tehnologije E Performance', izjavio je predsjednik uprave Mercedesa-AMG-a, Philipp Schiemer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:13