ČVRST ILI NE?

Foto: Cybertruck bi trebao biti otporan na metke, a pogledajte kako se raspao kada je sletio u jarak

Fotografije oštećenog Cybertrucka s otkinutim pločama karoserije na suvozačevoj strani pojavile su se na forumu kluba Cybertruckowners

Tesla Cybertruck, nesreća

 KuMX@Cybertruckownersclub

Kada je Cybertruck predstavljen, Tesla je isticala kako je auto čvrst zahvaljujući pločama karoserije od nehrđajućeg čelika, a Elon Musk je čak otišao toliko daleko da je ustvrdio da je automobil otporan na metke. No sve ovo je očito vrlo upitno kada vidimo posljedice nesreće u kojoj je Cybertruck sletio u jarak pokraj ceste.

Fotografije oštećenog Cybertrucka s otkinutim pločama karoserije na suvozačevoj strani pojavile su se na forumu kluba Cybertruckowners. Još nisu poznate okolnosti koje su dovele do nesreće.

Jedna fotografija prikazuje crni Cybertruck u jezercu, pored ceste koja izgleda kao izlaz na autocestu. Automobil je okrenut u krivom smjeru, a dvojica muškaraca stoje pored njega. Nema podataka je li u nesreći bilo ozlijeđenih, no s obzirom na količinu štete koju je Tesla pretrpjela teško da su ljudi u autu prošli "bez ogrebotine". Vjetrobransko staklo je razbijeno, prednji dio ima oštećenja, a sa suvozačeve strane otpale sve ploče karoserije, od prednjeg blatobrana do stražnjih vrata. Ostaci karoserije mogu se vidjeti kako vise s vozila poput poklopca konzerve sardina.

image

Tesla Cybertruck, nesreća

KuMX@Cybertruckownersclub

Fotografije sugeriraju da je ova nesreća bila prilično žestoka, budući da je donji dio savijen i izobličen od naprezanja sudara. U unutrašnjosti se mogu vidjeti ispuhani zračni jastuci.

image

Tesla Cybertruck, nesreća

KuMX@Cybertruckownersclub

Iako bi ovakva nesreća vjerojatno vrlo ozbiljno oštetila bilo koje vozilo, raspadanje karoserije Cybertrucka moglo bi biti posljedica njegove jedinstvene konstrukcije. Dok bi se standardna ploča karoserije vjerojatno zgužvala i deformirala, Cybertruckov kruti materijal od nehrđajućeg čelika to vjerojatno nije mogao, pa je umjesto toga otrgnut s vozila.

image

Tesla Cybertruck, nesreća

KuMX@Cybertruckownersclub

Nakon svega ovoga nejasno je li ovakva karakteristika plus ili minus za Cybertruck i/ili druge sudionike u prometu. No sigurni smo da će vrijeme to pokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. srpanj 2024 02:17