PREMIJERA

Maserati GranCabrio Folgore: Jedan od rijetkih električnih kabrioleta koji danas možete kupiti

Ukupna snaga električnog sustava 830 KS u "MaxBoost" načinu rada, a standardna snaga novog Maseratija je 760 KS

Maserati GranCabrio Folgore

Nakon što je prošle godine predstavio prvi električni model, GranTurismo Folgore, Maserati sada lansira i drugi model na struju. GranCabrio Folgore, je kabrioletska verzija modela GranTurismo Folgore, s kojim dijeli pogon i svu tehniku. Ovo je jedan od rijetkih električnih kabrioleta koji će biti dostupni na tržištu.

image

Maserati GranCabrio Folgore

Pogonski sklop novog modela ima tri motora. Dva su straga, a jedan sprijeda. Svaki razvija do 300 kilovata snage, što znači teoretsku vršnu snagu od 1224 KS. Ipak, baterija ne može pružiti ovu količinu energije, pa je ukupna snaga električnog sustava 830 KS u "MaxBoost" načinu rada, a standardna snaga auta je 760 KS.

image

Maserati GranCabrio Folgore

Baterija je litij-ionska,a smještena je smješten između i iza putnika. To omogućuje klasične proporcije GranCabrija, koje bi vjerojatno pokvarila debela baterija postavljena u podnicu. Bruto kapacitet baterije je 92,5 kWh, no iskoristivo je 83 kWh.

image

Maserati GranCabrio Folgore

Zahvaljujući arhitekturi od 800 V, Pod regenerativnim kočenjem baterija može primiti snagu 400kW na kratko vrijeme. Maksimalna snaga punjenja na vanjskom punjaču je 270 kW što je dovoljno za punjenje baterije od 20 do 80 posto za samo 18 minuta. Doseg s punom baterijom po WLTP ciklusu iznosi 447 kilometara.

image

Maserati GranCabrio Folgore

GranCabrio Folgore ima svu luksuznu opremu koju biste u ovakvom autu očekivali. Na primjer, u opremi su audiosustav s do 16 zvučnika te grijači za vrat i ramena integrirani u sjedalima. Kada automobil dolazi na tržište i koliko će koštati maserati još nije otkrio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:03