TUNING

ABT doradio najsnažniju Cupru ikad: Formentor VZ5 sada je jednak Porscheu 911

Sprint do 100 km/h smanjen je za 0,3 s i sada iznosi 3,9 s, a tuner ističe kako je to brže od 911 Carrere osnovnih specifikacija

ABT Cupra Formentor VZ5

 ABT Sportsline

Cuprini modeli nisu nepoznati ABT-u, s obzirom na to da koriste platforme i pogonske sklopove VW grupe. Najnoviji primjer toga je Formentor VZ5, Cuprin najsnažniji model ikada, kojeg se ABT nedavno dohvatio i modificirao kako bi ponudio performanse konkurentne sportskom automobilu.

image

ABT Cupra Formentor VZ5

ABT Sportsline

Cupra Formentor VZ5 ograničena je izvedba sportskog SUV-a - Cupra u planu ima samo 7000 primjeraka. Pokreće ju Audijev 2,5-litreni 5-cilindrični motor s turbom, koji u tvorničkom stanju proizvodi 390 KS (287 kW) i 480 Nm okretnog momenta. Snaga se šalje na sva četiri kotača putem 7-brzinskog mjenjača s dvostrukom spojkom, preko 4Drive sustava. I dok su ove brojke same po sebi impresivne za kompaktbi crossover, motor ima mnogo više potencijala, što dokazuje Audi RS3 Sportback.

image

ABT Cupra Formentor VZ5

ABT Sportsline

To je dokazao i ABT Sportsline, koji je od njega uspio izvući 450 KS (331 kW) i 530 Nm okretnog momenta. To je postignuto s ABT Power S modulom posebno kalibriranim za Formentor VZ5. Porast u snazi ima, očekivano, pozitivan učinak na performanse.

Sprint do stotke smanjen je za 0,3 sekunde i sada iznosi 3,9 sekundi, a tuner ističe kako je to brže od Porschea 911 Carrere osnovnih specifikacija. Maksimalna brzina povećana je na 270 km/h, što je za 20 km/h više od standardnog modela.

image

ABT Cupra Formentor VZ5

ABT Sportsline

Vizualno, Formentor VZ5 je već izgledao dramatično zahvaljujući isklesanoj karoseriji, spuštenom ovjesu i okomito raspoređenim četverostrukim ispušnim cijevima. Stoga je vizualni tuning bio ograničen na novi set kotača - bilo 20-inčnih Sport GR ili 21-inčnih Sport HR završenih u crnoj boji s poliranim detaljima.

image

ABT Cupra Formentor VZ5

ABT Sportsline

ABT u ponudi ima i tretman performansi za slabiju Cupru Formentor s 2.0 TSI četverocilindričnim motorom, čija snaga može narasti do 370 KS (272 kW).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:15