španjolska bomba

Agresivniji dizajn i više snage: Manhart predstavio svoju interpretaciju Cupre Formentora VZ5

Tuner iz Wuppertala nudi tretman za RS3 pa je bilo krajnje vrijeme da ponude sličan tretman za mehanički sličnu Cupru

Manhart Cupra Formentor VZ5

 Manhart

Prošle veljače Nijemci iz Manhart Performancea objavili su prve detalje nove zvijeri na kojoj su radili. Sportski crossover španjolske marke nevezano za Seat važan je igrač na tržištu, zbog čega je transformiran za klijente koji smatraju da je agresivnost neosporna kvaliteta, a za koju ovaj tuning stručnjak shvaća da nedostaje modelu serijske proizvodnje.

Manhart je odabrao vrh Cuprine ponude - crossover Formentor obučen u obučen u uobičajenu sjajnu crnu boju, iako ovaj put s posebnim detaljem tipičnijim za Cupru. Bakrena boja oblači ukrasne pruge koje se protežu uzdužno od poklopca motora do vrata prtljažnika i donjeg dijela panela vrata, kao i na rubovima rešetke ili stražnjeg umetka.

Novi Manhart Formentor CP 500, kako se Formentor VZ5 naziva u posebnom katalogu, ima impresivne aluminijske naplatke promjera 20 inča, u dizajnu s pet dvostrukih krakova i satensko crnom završnom obradom omotanom gumama standardne veličine - 255/35ZR20 - na sva četiri kotača.

image

Manhart Cupra Formentor VZ5

Manhart

Sportski elementi ističu agresivniju liniju strana s novim oprugama koje spuštaju visinu karoserije za 35 mm sprijeda i 30 mm straga. Šasija je također dobila ugađanje te nudi bolje dinamičko ponašanje i bolje performanse.

Što se tiče mehaničkih nadogradnja, Manhartova "MHtronik" upravljačka jedinica i novi snažniji intercooler bili su više nego dovoljni za postizanje značajne dodatne snage, koja doseže 490 KS i okretni moment od 630 Nm, koji se bilježe kroz ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s elektronskom kontrolom ventila.

Kao i obično, tuner nije naveo cijene, no zanimljivo je da se radi o samostalnoj opremi, pa ako ste vlasnik Formentora VZ5 i želite privući više pažnje, estetski ili mehanički, rado će vam pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:13