PRONAŠAO SPAS

Bježao u Tesli od rata u Ukrajini pa ostao bez struje. Pogledajte kako se napunio u Rumunjskoj

Sibiu je dobio svoju prvu Supercharger stanicu u ljeto 2021., i sasvim je moguće da se upravo tamo uputio ukrajinski vozač

Tesla Model S

 Web Screenshot

Ukrajinci bježe iz svoje domovine kako bi pobjegli od vojnog sukoba kojI je pokrenula Rusija, i iako Tesle i električna vozila općenito nisu tako popularna kao u većini zapadnoeuropskih zemalja, u Ukrajini ih ima dosta, uglavnom u velikim gradovima poput Kijeva.

Tako je ovaj Tesla Model S s ukrajinskim registarskim oznakama primijećen kako se puni ispred benzinske postaje u povijesnom gradu sjevrne rumunjske Sibiu, nakon što je potpuno ostao bez struje, prenosi portal InsideEVs.

Stariji Model S, koji izgleda da bi mogao biti iz 2014. ili 2015. godine, navodno je ostao bez struje prije nego što je mogao stići do stanice za punjenje. Vjerojatno se više uopće nije mogao kretati, s obzirom na to da je ostao na jednoj od dvije prometne trake. Sibiu je dobio svoju prvu Tesla Supercharger stanicu u ljeto 2021., i sasvim je moguće da je upravo tamo ukrajinski vozač pokušavao stići, s obzirom na to da se stanica nalazi duž iste avenije gdje je Model S stao.

image

Udaljenost od Teslinog Supercharger punjača

Insideevs

Ako bolje pogledate, možete vidjeti da se vozilo zapravo puni. S benzinske postaje dolazi produžni kabel koji seže do Teslinog otvora za punjenje. Ne znamo kako je priča završila, ali budući da je Tesla na fotografiji uključena u struju, nadamo se da je vozač dobio kilometara na svom dometu, koji će ih, kao i u slučaju mnogih Ukrajinaca, odvesti negdje u Zapadnu Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:23