za pet kupaca

BMW M5 F90 na ‘raketni pogon‘: Manhart MH5 900 raspolaže sa 928 KS i 1240 Nm

Vanjski izgled oblikovan je tamnom plavom bojom u kombinaciji s bakrenim naljepnicama

Manhart MH5 900

 Manhart

Nakon što je BMW najavio umirovljenje modela M5 F90, a prije nego što stigne plug-in hibridni nasljednik, tuner Manhart je priredio spektakularan oproštaj od pod nazivom MH5 900.

Ovaj primjerak je zvijezda među tuniranim Serijama 5 s impozantnih 928 KS iz modificiranog V8 motora, čineći ga najsnažnijom preradom ovog poznatog tunera. Nudi se u vrlo ograničenoj proizvodnji, u svega pet jedinica.

image

Manhart MH5 900

Manhart

Snaga ovog MH5 900 dolazi iz twin-turbo 4,4-litrenog V8 motora koji je prošao kroz temeljitu modifikaciju, uključujući usisnik od ugljičnih vlakana, nove turbopunjače, međuhladnjak Wagner Tuning, te kvalitetne klipove Carillo i klipnjače s H-osovinom.

Zahvaljujući prilagođenoj ECU jedinici, rezultat je nevjerojatnih 928 KS i 1240 Nm okretnog momenta. Ovo nadmašuje i najmoćniji M5 CS tvorničkih specifikacija, čineći MH5 900 pravim hiperautomobilom.

image

Manhart MH5 900

Manhart

Manhart nije zanemario ni estetski aspekt ovog modela. Vanjski izgled oblikovan je tamnom plavom bojom u kombinaciji s bakrenim naljepnicama, te Manhartovim bodykitom od ugljičnih vlakana koji diskretno nadograđuje standardni dizajn. Naplaci od 21 inča s bakrenim detaljima dodaju dozu sportske elegancije.

Stražnji dio vozila ističe se dvodijelnim krovnim spojlerom, impresivnim usnim spojlerom te većim difuzorom, sve izrađeno od laganih materijala.

image

Manhart MH5 900

Manhart

Unutrašnjost MH5 900 nastavlja s ekskluzivnošću. Sportska sjedala od smeđe Alcantare i diodna malena svjetla u krovu stvaraju efekt Rolls-Roycea. Karbonske školjke sjedala imaju oznake Manhart,a tu je i dodatni zaslon na kontrolnoj ploči koji pridonosi sofisticiranoj unutrašnjosti. Svaki od pet primjeraka MH5 900 bit će jedinstven, prilagođen preferencijama vlasnika.

image

Manhart MH5 900

Manhart

Cijena ovog ekskluzivnog modela još uvijek nije objavljena, ali s obzirom na ograničenu proizvodnju, visoke performanse i estetske promjene, očekuje se da će MH5 900 biti jedan od najskupljih modela u Manhartovoj ponudi.

Ipak, unatoč prestižu ograničene serije od pet primjeraka, MH5 900 ostaje u sjeni jednokratnog MH5 GTR, najekskluzivnijeg M5 koji je Manhart ikada tunirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:57