REPUTACIJA KOŠTA

Cijene izmakle kontroli: Serijska Mk4 Supra iz 1993. godine prodaje se za 2 milijuna kuna!

Je li ovaj japanski sportski automobil iz devedesetih u gotovo netaknutom stanju zaista vrijedan toliko ako je u originalu

1993 Toyota Supra

 Diamond Motorworks

Znamo da u današnje vrijeme elektrifikacije i sve većeg broja novih modela, kultni stari primjerci koji su pritom u odličnom stanju drže svoje cijene, a ponekad su iste čak i suludo visoke. Među njima je i Toyota Supra četvrte generacije koja zauzima posebno mjesto u srcima ljubitelja marke.

image

1993 Toyota Supra

Diamond Motorworks

Velika većina spomenutih Supri četvrte generacije je bila tunirana i dorađena na različite načine, što negativno utječe na cijenu na oglasnicima rabljenih vozila. Ipak, tu i tamo nađe se primjerak u 'stock', odnosno originalnom serijskom stanju. Zastupništvo iz Illinoisa prodaje jedan takav iz 1993. godine, po cijeni od nebeskih 299.800 američkih dolara (1,97 milijuna kuna). Automobil je završen u antracit nijansi, s 'Sport Roofom' koji se može ukloniti i bez stražnjeg krila.

image

1993 Toyota Supra

Diamond Motorworks

2JZ potpomognut turbopunjačem uparen je s poželjnim šeststupanjskim manualcem, a na 'satu' je brojka od 15.511 kilometara (9.638 milja), zbog čega je ovo vrlo lako jedna od samo nekoliko Mk4 Supri s manje od 10.000 prijeđenih milja.

image

1993 Toyota Supra

Diamond Motorworks

Je li ovaj japanski sportski automobil iz devedesetih u gotovo netaknutom stanju zaista vrijedan trećinu milijuna dolara? Nešto vrijedi samo onoliko koliko je netko spreman platiti za to, što znači da, ako se netko zaista 'rastane' s ovom cifrom, onda ona vrijedi te novce, barem za tog kupca. Prisjetimo se, narančasta Supra Paul Walkera iz franšize 'Brzih i žestokih' nedavno je prodana za 3,5 milijuna kuna.

image

1993 Toyota Supra

Diamond Motorworks

Vrlo je lako moguće da prodavač ne očekuje da će zapravo dobiti 300.000 dolara za Supru, već je ludu brojku nalijepio na automobil kako bi napravio neki publicitet – i u tome je i uspio budući da pišemo o njoj. Sudeći prema fotografijama, čini se kako se, osim ove Supre, u salonu nalazi još nekoliko zanimljivih automobila, uključujući još barem dvije Supre četvrte generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:17