TUNING

Ford Mustang Dark Horse tek je nedavno predstavljen, no Hennessey ga je već pojačao na 850 KS

Hennessey je među prvim tunerima koji su pokušali unaprijediti novi Ford Mustang u njegovoj specifikaciji s najboljim performansama

Hennessey H850 Mustang Dark Horse

 Hennessey Performance

Hennessey je među prvim tunerima koji su pokušali unaprijediti novi Ford Mustang u njegovoj specifikaciji s najboljim performansama. Četvrta generacija Coyote 5,0-litrenog V8 sposobna je za više od 500 KS i 567 Nm okretnog momenta u svom originalnom atmosferskom obliku, ali teksaški tuner s neutaživom žeđu za snagom već ga je "nabrijao".

Vodeći model S650 sada ima 850 KS i 884 Nm, koji se isporučuju na stražnje kotače preko šestbrzinskog Tremec ručnog ili Fordovog vlastitog 10-brzinskog automatika. Ostale izmjene uključuju jače mlaznice za gorivo, sustav indukcije zraka visokog protoka, novu pumpu za gorivo velikog protoka i ažuriranje softvera za sustav upravljanja motorom.

image

Hennessey H850 Mustang Dark Horse

Hennessey Performance

Rezultat je Mustang Dark Horse s oko 70 posto više snage od standardnog automobila. Paket "H850" također dolazi s nekim vizualnim nadogradnjama jer Hennessey dodaje prilagođene bočne pragove, prednji spliter i stražnji spojler – a svi su izrađeni od karbonskih vlakana. Kovani kotači također su dio paketa, zajedno s grafikom karoserije, posebnim oznakama i prošivenim naslonima za glavu.

Cijena nije objavljena, ali znamo da su prvi primjerci planirani za četvrti kvartal ove godine. Kao podsjetnik, Ford naplaćuje 59.270 dolara (52.832 eura) za Mustang Dark Horse i 63.265 dolara (56.393 eura) za Dark Horse Premium. Oba su navedena na web stranici tvrtke s ograničenom dostupnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:43