FOCUS RS VS NISSAN 350Z

FOTO Rekorderi Grobnika koji mjeru uzimaju i Porscheu GT3 RS

Hrvoje Petrović i Dalibor Opačak strastveni su ljubitelji brzine iz Dubrave, amaterski vozači koji nemaju trkaću licencu, nitko ih nije podučavao, automobile su dorađivali sami, a ipak su brži od tvorničkih supersportaša

Slobodne vožnje trkaćom stazom na kronometar, u kojima nakon plaćene ulaznice može sudjelovati bilo tko s registriranim i tehnički ispravnim automobilom, važećom vozačkom dozvolom i sigurnosnom kacigom – vrlo su popularni u Europi. Daju priliku „običnim“ vozačima ispuhati i sebe i svoje automobile na za to predviđenom mjestu, u sigurnim i kontroliranim uvjetima.

I kod nas već nekoliko godina postoji track-day scena, zahvaljujući našoj jedinoj, iako staroj, oronuloj i preskupoj stazi s ubitačno grubim asfaltom. Iz nekoliko desetaka amaterskih vozača, zaljubljenika u brzinu, entuzijasta i općenito ljubitelja automobila koji se okupljaju na Grobniku s vremenom su se iskristalizirala dvojica - Hrvoje Petrović i Dalibor Opačak.

Ne po tome što su najglasniji, imaju najsnažnije ili najkričavije automobile, nego po tome što su najbrži. Njih dvojica svoj su hobi i strast pretvorili u svojevrsno natjecanje, ulažu u njega vlastita sredstva i slobodno vrijeme, ali tome pristupaju profesionalnije nego većina domaćih trkača pravim utrkama.

Upoznajte rekordere Grobika!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:08