VOZI 129 km/h

Hiperjahta nadahnuta bolidima iz Modene košta 68 milijuna kuna i ima garažu za Ferrari

Gran Turismo Mediterranea u režiji Lazzarini Designa inspirirana je najnovijim dizajnom modela iz Maranella

Gran Turismo Mediterranea

 Lazzarini Design

Superjahta inspirirana superautomobilom nije ništa novo: početkom prošle godine Tecnomar i Lamborghini predstavili su 63-metarski model koji predstavlja svojevrsni Lamborghini Sion na vodi. Međutim Lazzarini Design je upravo predstavio koncept koji stilom podsjeća na najnovije Ferrari modele pod nazivom GranTurismo Mediterranea. Sportski 26.8 metarski brod (visok 6,3 metra i širok 6,7 metara) izgledom odaje počast supersportašima s propetim konjićem.

image

Gran Turismo Mediterranea

Lazzarini Design

Inače, talijanski dizajnerski studio Lazzarini Design odgovoran je za neke od najnečuvenijih i najraskošnijih kreacija u industriji jahti i brzih glisera.

Najnoviji koncept Gran Turismo Mediterranea dizajnerskog studija savršen je brzi gliser snova za vrlo bogatog vlasnika, zapravo hiperjahta inspirirana Ferrarijem koja odaje počast trenutno prepoznatljivom dizajnerskom jeziku talijanskog proizvođača automobila, s dovoljno mjesta za pravi Ferrari na krmi.

image

Gran Turismo Mediterranea

Lazzarini Design

Trup je dovršen u prepoznatljivoj Rosso Corsi crvenoj, dok je nadgrađe izrađeno od laganih ugljičnih vlakana koje također favorizira proizvođač automobila. Čak ima i drsku Ferrarijevu značku sprijeda, iako nije službeni dizajn iz Maranella.

"Pokušali smo zamisliti kako bi izgledao brzi Ferrari na vodi", stoji u priopćenju talijanskog dizajnerskog studija.

image

Gran Turismo Mediterranea

Lazzarini Design

U unutrašnjost se može pristupiti kroz vrata koja se otvaraju poput galebovih krila, kabina ima kokpit inspiriran utrkama koji dolazi zajedno sa sportskim sjedalima i mjeračima, a slična se tema nastavlja i u komfornom salonu, dvije dvokrevetne kabine za goste i smještaj za tri člana posade. Tu je i popriličan spojler na krmi za malo dodatnog sportskog dojma.

Ipak, pravi vrhunac je garaža s rampom u krmi broda za smještaj jednog Ferrari modela kojeg će vlasnik GranTurismo Mediterrane prevesti morem gdje god poželi.

image

Gran Turismo Mediterranea

Lazzarini Design

Osim estetike, talijanski pastuh na vodi i vozi kao Ferrari. Opisan kao "hiperjahta" s hibridnim pogonskim sustavom koji uključuje tri MAN V12 motora, Arnesonov prijenos i središnji Hamilton Jet pogon.

“Dok su propeleri ograničeni u upravljanju, mlaz će osigurati potisak pri ubrzanju i pri velikim brzinama”, dodaju iz studija.

Poput Ferrarija, GTM je također opremljen vlastitom verzijom aerodinamičkih krilaca koja podižu trup prema gore i iz vode kada putuju velikom brzinom. Kao takva, jahta će gotovo pa "lebdjeti" iznad valova s ​​manjim otporom i većom brzinom od tradicionalne jahte, ali uz maksimalnu udobnost i luksuz za goste na brodu.

image

Gran Turismo Mediterranea

Lazzarini Design

Studio je za GTM najavio maksimalnu brzinu od 70 čvorova, što je ekvivalentno brzini od 129 km/h. U ovoj fazi, brza jahta snova tek projekt, ali koji bi vrlo brzo mogao i u vodu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:44