AUKCIJA U ESSENU

IZNIMNO RIJEDAK PRIMJERAK BMW ALPINE B7 Turbo Coupe iz 1987. godine ide na aukciju, očekivana cijena čak 160 tisuća eura!

 
 RM Sotheby's

Ovaj impresivni i iznimno rijedak primjerak BMW Alpine B7 Turbo Coupe iz 1987. godine traži novog kupca. Riječ je o jednom od tek 130 proizvedenih Alpina koji je pritom opremljen i katalizatorom (takvih je bilo samo 17). Ispod poklopca motora nalazi se 3,4-litreni motor od 325 KS (verzije bez katalizatora brojale su 335 KS), a okretni moment iznosio je 520 Nm pri 2400 okretaja. U prijevodu to znači ubrzanje do stotke za samo 5,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 265 km/h.

Kao što se može vidjeti sa slika, automobil je u odličnom, "mint" stanju. Unutrašnjost je naknadno uređena od strane kompanije "Autosattlerei Wegner" koja je između ostalog ugradila sportska sjedala presvučena u crvenu kožu. Zanimljiv detalj je i Sonyjev CDX-J10 glazbeni sustav. Potencijalni kupci za ovaj će se model boriti na nadolazećoj aukciji u Essenu koja se održava ovaj vikend.

RM Sotheby's

Procjenjuje se kako će cijena zbog ekskluzivnosti modela iznositi između 140 i 160 tisuća eura. Ovo nije jedini primjerak koji će plijeniti pažnju na aukciji u sklopu Techno Classice. Podsjetimo, velik dio kolekcije modernih klasika iz snova o kojoj smo pisali (više detalja pročitajte ovdje) također će biti u ponudi potencijalnim kupcima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:01