SIGURNOST PRVA!

Kakav pad! Tesla Model S potpuno smrskana nakon pada s litice, a vozač ‘odšetao’ s ogrebotinom

Teslin izvršni direktor Elon Musk često je isticao da je svaka Tesla najsigurniji automobil u svojoj klasi

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

U nedavnoj prometnoj nesreći, u kojoj je Tesla Model S potpuno uništena nakon pada s litice, vozač je pretrpio samo nekoliko manjih ogrebotina. Ono što je još impresivnije je činjenica da je baterija ostala netaknuta, budući da nigdje nema tragova od požara. Incident se dogodio u Portoriku, a fotografije su objavljene na Twitteru.

Sudeći prema fotografijama, čini se kako je Tesla kasnije rastavljena, možda u pokušaju da se vozač izvuče iz automobila, ili da se automobil izvuče iz područja u kojem je sletio. Ostaje nejasno zašto je Tesla toliko rastavljena, ali činjenica da je vozač 'odšetao' s manjom ozljedom svjedoči o Teslinom krajnjem cilju da prednjači u pogledu sigurnosti.

Teslin izvršni direktor Elon Musk često je isticao da je svaka Tesla najsigurnije vozilo u svojoj klasi, a testovi sudara su to u mnogim prilikama i dokazali. Neki testovi otkrili su da je Tesla najsigurnije vozilo na cesti, a u slučaju kao što je ovaj, kada automobil sleti s litice, sigurnost je svakako bila ugrožena, no Model S je uspio zaštiti svojeg putnika.

Zaista, prema fotografijama, možemo reći kako je Tesla u potpunosti uništena, no vozač se nekako izvukao samo s ogrebotinama. Sigurnost je oduvijek bila prioritet u Tesli, i svako od 4 vozila koje američki proizvođač trenutno proizvodi testirano je od strane raznih sigurnosnih agencija. Rezultati tih testova svrstavaju je među najsigurnija vozila na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:03