KOJI GENIJALAC

Kako mu je ovo uspjelo? Vozač pratio navigaciju i zapeo na planinarskoj stazi

Čak i nakon što su ga planinari upozorili da ne smije voziti uskom planinarskom stazom, on nije odustajao

Nesreća na planinarskom putu

Austrija je prekrasna zemlja, ispunjena spektakularnim planinama, kristalno čistim jezerima i zelenim livadama. Ova država je također prepuna planinarskih staza, a nedavno je idilu na jednoj od njih poremetio potpuno neočekivani uljez, automobil Alpina B3 Touring, odnosno Alpinina verzija BMW-a serije 3 karavan.

image

Nesreća na planinarskom putu

Ovaj bizaran incident dogodio se dok je 77-godišnji vozač B3 Touringa automobilom obilazio jezero Wolfgangsee u blizini Salzburga. Lokalni medij Rosenheim24 izvijestio je da je starijeg vozača na planinarsku stazu navodno naveo njegov GPS sustav. No navigaciju ovdje ne bi bilo fer optužiti jer vozač je sam morao shvatiti da nešto nije u redu. Čak i nakon što su ga planinari upozorili da ne smije voziti uskom stazom, on nije odustajao.

image

Nesreća na planinarskom putu

Nesvakidašnji planinarski izlet završio je tek nakon što je staza postala preuska i automobil je zaglavio između stijena i čelično-betonske ograde.

image

Nesreća na planinarskom putu

Lokalnim službama za spašavanje i policiji nije trebalo dugo da stignu na lice mjesta, a nakon što su stigli, vozač Alpine je podvrgnut alkotestu, koji je prošao. Ipak, nije prošao bez kazne. Policija mu je ispisala kaznu za nepoštivanje znakova zabrane prolaska. Još veći trošak bit će popravak auta jer je automobil jako izgreban kada je zaglavio i prilikom izvlačenja.

image

Nesreća na planinarskom putu

Ova bizarna šalje jasne poruke: nikada nemojte slijepo vjerovati svojoj navigaciji, pratite znakove i, što je najvažnije, kada se nešto čini da nije u redu - koristite razum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:06