3 puta skuplji

Lamborghini je proizveo 9 Venena, a drugi proizvedeni sada se prodaje za čak 9 milijuna eura

Ovaj crno-zeleni primjer hiperautomobila ultralimitirane proizvodnje iz Sant‘Agate je na popisu za prodaju u Dubaiju

2015. Lamborghini Veneno Roadster

 VIP Motors

Lamborghini Veneno jedan je od najrjeđih, najskupljih i najekstremnijih hiperautomobila s V12 pogonom iz Sant’Agate, tako da svaki put kada se jedan od njih nađe na prodaju, cijena raste. Crno-zeleni Veneno Roadster na slici trenutno je u prodaji u Dubaiju za 9 milijuna eura (67,4 milijuna kuna), nakon što je prošao samo 3500 kilometara.

image

2015. Lamborghini Veneno Roadster

VIP Motors

Svaki Veneno ima jedinstvenu specifikaciju, zbog čega ih je vrlo lako razlikovati. Kao što je označeno brojem, ovo je drugi od devet primjeraka, a završen je crnom nijansom sa zelenim detaljima i kabinom u zelenoj koži i izloženim karbonskim vlaknima.

image

2015. Lamborghini Veneno Roadster

VIP Motors

Ovaj konkretni primjerak 2020. godine prodavao se na aukciji RM Sotheby‘sa za 4,5 milijuna dolara (31,9 milijuna kuna), što ukazuje na porast vrijednost hiperautomobila u samo dvije godine. Imajte na umu da je cijena Veneno Roadstera bila 3,3 milijuna eura (24,9 milijuna kuna) kada je bio nov.

image

2015. Lamborghini Veneno Roadster

VIP Motors

Između 2013. i 2014. tvrtka Sant’Agata proizvela je ukupno četiri coupea Venena, plus devet roadstera. Ispod prilagođene karoserije kojom dominiraju istaknute aero komponente krije se Aventadorov monokok od karbonskih vlakana i podešeni V12 koji proizvodi 750 KS (552 kW).

image

2015. Lamborghini Veneno Roadster

VIP Motors

Prodavatelj ovog primjerka je VIP Motors iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prošlog ožujka, hiperautomobil je snimljen u prostorijama zastupstva zajedno s još jednim primjerkom Veneno roadstera koji predstavlja rijedak paket. Tražena cijena od 9,5 milijuna dolara teško je probavljiva za model temeljen na Aventadoru, pogotovo kada možete pronaći Sian FKP 37 s dostavnom kilometražom za 3,2 milijuna dolara (22,7 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:52