MINI NA STRUJU

Motori s unutarnjim izgaranjem samo do 2025. godine, a potpuna elektrifikacija do 2030.

Mini bi trebao izbaciti svoj posljednji motor s unutarnjim izgaranjem 2025.godine
Mini Cooper
 Mini

Suočeni sa sve ozbiljnijim budućim ograničenjima, uključujući polamo zastrašujući Euro 7 standared koji će stići oko 2025. godine, potpuna elektrifikacija određenih modela proizvođačima postaje očiti izbor. Dakle, nakon Jaguara i Bentleya i Mini bi se mogao potpuno prebaciit na struju do 2030. godine.

Ove informacije potječu iz anonimnog izvora iz BMW grupe. Prema istom izvoru Mini bi trebao izbaciti svoj posljednji motor s unutarnjim izgaranjem 2025.godine nakon čega bi trebala nastupiti potpuna elektrifikacija, odnosno sva daljnja ulaganja bila bi usmjerena u tom smjeru.

Također prema izvoru Mini za cilj ima prodari 50 posto električnih modela do 2027. godine, dok je krajnji cilj okončavanje prodaje modela s motorom s unutarnjim izgaranjem 2030. godine.

Koliko god bila brutalna, ova strategija BMW grupe je prilično logična jer se otmjeni gradski automobili ionako naširoko koriste u urbanim sredinama, gdje domet nije problem. S druge strane veći dio konkurencije se okreće elektrifikaciji.

Šira strategija BMW-a odnosi se na to da bi BMW kao marka trebao konkurirati Audiju, Mercedesu i Tesli u premium segmentu, što uključuje i SUV automobile poput iX3, ali i buduće limuzine poput i4 i i7, Mini bi se u ovoj situaciji našao kao konkurencija manjim gradskim automobilima. Očekuje se da će predsjednik uprave BMW-a ovaj potez potvrditi 17. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:01