RAĐEN PO MJERI

Najbolje iz Modene: Ferrari 488 Pista Spider inspiriran kultnim modelom 250 GTO Stirlinga Mossa

Ovaj 488 Pista Spider prošao je kroz cijeli Ferrarijev program "Tailor Made", sa specifikacijom inspiriranom Ferrarijem 250 GTO

Ferrari 488 Pista Spyder

 Instagram Screenshot

Ferrari 488 Pista Spider jedan je od najboljih superautomobila proizvođača automobila i iako je svaki primjerak poseban, ovaj je više od toga.

Naime, pri stvaranji je prošao kroz cijeli Ferrarijev program "Tailor Made", sa specifikacijom inspiriranom Ferrarijem 250 GTO koji je napravljen za pokojnog Sir Stirlinga Mossa. Taj 250 GTO ima broj šasije 3505GT i natjecao se u 24 sata LeMansa davne 1962. godine. Prodan je 2012. na aukciji za 35 milijuna dolara (241 milijun kuna), čime je postao najskuplji automobil ikad prodan na aukciji.

image

Ferrari 250 GTO

Web Screenshot

Poput Mossovog 250 GTO-a, ovaj 488 Pista Spider je dovršen u jedinstvenoj nijansi menta zelene boje nazvanoj "Verde Pallido" i razlikuje se od uobičajenih boja koje možete vidjeti na standardnim jurilicama iz Maranella. Osim jedinstvene sheme boja, superautomobil ima motive s brojem 15 na vratima i haubi, kao što je imao i Mossov 250 GTO.

Na drugim mjestima, ovaj upečatljivi 488 sjedi na setu srebrnih naplataka, a ispod su crvene kočione čeljusti. Različiti dijelovi automobila obrađeni su karbonskim vlaknima, uključujući prednji razdjelnik, bočne pragove, bočne usisnike zraka i stražnji difuzor.

image

Ferrari 488 Pista Spyder

Instagram Screenshot

Unutrašnjost automobila također je vrlo upečatljiva. Izdvajaju ga crvena sjedala od alcantare, a između njih nalazi se i mala značka koja daje do znanja da je riječ o "Tailor Made" primjerku. Razni elementi kabine također su izrađeni od karbonskih vlakana, uključujući i bočne pragove s istom značkom i tekstom "Inspired by 250 GTO Made for Stirling Moss". Nepoznato je koliko je vlasnik platio za automobil, ali očito nije bio jeftin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2024 10:10