poseban fisker

Napravljeno samo 15 komada: Ovo je Tramonto, ‘najrjeđi Mercedes‘ za kojeg vjerojatno nikada niste čuli

Fisker je u početku planirao napraviti 150 ovih automobila, ali je završio proizvodnju nakon samo 15. Ovo je peti iz te grupe

2007. Fisker Tramonto

 Bring A Trailer

Fisker Coachbuild često je zaboravljena grana marke Fisker i nakratko je proizvodila automobil kojeg ovdje vidite - Tramonto. Temelji se na R230 generaciji Mercedesa SL550 (SL500 za USA), ali ima niz jedinstvenih izmjena. Sada, peti od samo 15 ikad napravljenih prodaje se na aukciji, ali potrebno je malo posla kako bi ga vratili u "mint" stanje.

image

2007. Fisker Tramonto

Bring A Trailer

Kao dio svoje transformacije iz standardnog SL550, Tramonto je dobio ručno izrađene ploče karoserije od aluminija i karbonskih vlakana. Također ima trodijelne 20-inčne FT-5 naplatke, dok kabinu krasi tamna koža.

image

2007. Fisker Tramonto

Bring A Trailer

Ispod poklopca motora, riječ je o standardnom SL 550 modelu. Motor je isti netaknuti 5,5-litreni V8 kakav bi se mogao pronaći u bilo kojem drugom SL550 iz 2007. godine. Kao takav, tvorničk ima 380 KS i 530 Nm okretnog momenta. Automatski mjenjač sa sedam brzina šalje snagu samo na stražnje kotače, a kada je bio nov, mogao je voziti do 250 km/h.

image

2007. Fisker Tramonto

Bring A Trailer

Fisker je u početku planirao napraviti 150 ovih automobila, ali je završio proizvodnju nakon samo 15. Ovo je peti iz te grupe što ga čini vrlo rijetkim automobilom unatoč njegovoj poznatoj osnovi. Iako bi to moglo zvučati privlačno, moglo bi biti manje nakon što se vidi koliko se ovaj automobil zapravo ljušti.

image

2007. Fisker Tramonto

Bring A Trailer

Oznaka Tramonto na stražnjem dijelu automobila, na primjer, doslovno se ljušti s automobila. Presvlake pucaju po cijeloj unutrašnjosti. Više izvora kaže da je Fisker koristio kožu za namještaj koja zahtijeva više njege od svakodnevne automobilske kože. Ako je u nekom trenutku na upravljaču bila neka značka, davno je otpala.

image

2007. Fisker Tramonto

Bring A Trailer

Čini se da kabriolet radi, ali čini se da mu je potrebno mnogo ljubavi. Na karoseriji ima nekoliko ogrebotina, a jednoj felgi nedostaje poklopac. Prodavač nije naveo nikakve mehaničke probleme, pa je možda vrijedan restauracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:42