rijetka prilika

Nissan je ovaj Porsche 959 platio 3 milijuna dolara i učio zanat za Skyline GT-R R32. Sada se prodaje...

Specijalizirana radionica Canepa je kroz svoj program ‘959 SC Reimagined by Canepa‘ temeljito transformirala primjerak

Porsche 959 SC Reimagined by Canepa

 Broad Arrow Auction

U svijetu automobilizma Porsche je oduvijek bio sinonim za inženjersku izvrsnost, a jedan od njihovih najboljih modela svih vremena zasigurno je i čudesni 959. Sada o tom modelu dolazi jedna od nevjerojatnih priča. Nissan, poznat po svojim inovacijama, 1988. je kupio novi legendarni Porsche 959 za nevjerojatnih 3 milijuna dolara, s jednim ciljem - proučavanja njegovog naprednog AWD sustava.

image

Porsche 959 SC Reimagined by Canepa

Broad Arrow Auction

Lekcije koje su Japanci naučili iz proučavanja i testiranja 959 bile su osnova sustav pogona na sve kotače koji će kasnije biti ugrađen u R32-generaciju Skyline GT-R. Nakon što je Nissan završio s automobilom iz Stuttgarta, prodan je jednom od svojih inženjera koji ga je zadržao dok nije izvezen u Sjedinjene Države.

Ovaj specifični primjerak 959, nakon Nissanovih eksperimenata, došao je u ruke čuvenog restoratera i tunera automobila Canepa. U više od 4000 sati, ekipa iz Canepe je je obnovila i modificirala automobil što ih je stajalo 950.000 dolara. Porsche 959 već je sam po sebi ikona automobilizma, a ovaj primjerak postaje još posebniji.

image

Porsche 959 SC Reimagined by Canepa

Broad Arrow Auction

Canepa je, naime, kroz svoj program ‘959 SC Reimagined by Canepa‘ temeljito transformirala primjerak s brojem šasije 022, jednu od samo 266 jedinica serije 959 Comfort ikada proizvedenih. S dokumentacijom koja otkriva "putovanje" automobila od Nissana do Canepa, ovaj primjerak nosi priču o inovacijama i istraživanju. Nissanova kupnja ovog Porschea nije bila samo kupnja automobila - bila je to investicija u budućnost.

image

Porsche 959 SC Reimagined by Canepa

Broad Arrow Auction

Izvorna boja Polar Silver zamijenjena je nijansom Oak Green, a kao i kod svih ostalih modela 959 iz Canepe, svaki pojedini vijak, stezaljka i spojnica uklonjeni su i povezani.

Dodatno, superauto se može pohvaliti novim Penske amortizerima s oprugama od titana, nadograđenim kočnicama, prilagođenim kotačima od 18 inča i poboljšanom verzijom izvornog 2,8-litrenog šestocilindričnog motora s dva turbopunjača. Preciznim modifikacijama, Canepa je uspio izvući preko 800 KS i 881 Nm okretnog momenta iz boksera. Ovaj 959 sada je spremniji za vožnju nego ikad prije.

image

Porsche 959 SC Reimagined by Canepa

Broad Arrow Auction

Ovaj Porsche sada od 0 do 100 km/h stiže za nevjerojatnih 2,5 sekundi, s najvećom brzinom koja premašuje 370 km/h. Očekuje se da će ovo remek-djelo automobilske povijesti doseći između 3,25 i 3,75 milijuna dolara putem kuće Broad Arrow Auctions 1. i 2. ožujka ove godine na Amelia aukciji (Florida, SAD).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 00:23