UTRKA UBRZANJA

Njemački dvoboj za titulu najboljeg: Na startnoj crti našli su se Audi RS6 i Mercedes E63 S AMG!

Treba napomenuti kako možda usporedba nije bila savršena, jer je E63 S, s obzirom na to da je limuzina, lakši za gotovo 110 kilograma
Mercedes E63 S AMG i Audi RS6 Avanat
 Youtube Screenshot

Mercedes E63 S AMG i Audi RS6 Avant trenutno su dva najbrža obiteljska automobila, no Youtube kanal Car Buyers Guide odlučio je provjeriti koji od njih je ipak brži stavivši ih 'rame uz rame' na utrci ubrzanja.

image
Mercedes E63 S AMG i Audi RS6 Avanat
Youtube Screenshot

Oba automobila ispod poklopca motora imaju 4,0-litreni V8 s dvostrukim turbopunjačem. Motor Audijevog karavanskog metka uparen je s 48-voltnim hibridnim sustavom, a kombinirana izlazna snaga iznosi 600 KS i okretni moment od 800 Nm. Te brojke šalju se na sva četiri kotača putem osam-stupanjskog automatika iz ZF-a.

image
Audi RS6 Avant
Youtube Screenshot

Motor iste konfiguracije u Mercedesu E63 S nešto je snažniji – on proizvodi 612 KS i 850 Nm momenta koji se također šalju na sve kotače. Međutim, treba napomenuti kako možda usporedba nije bila savršena, jer je E63 S, s obzirom na to da je limuzina, lakši za gotovo 110 kilograma od RS6 Avanta.

image
Mercedes E63 S AMG
Youtube Screenshot

Bilo kako bilo, oba automobila su nevjerojatno brza, te kako bi se vidjelo koji od njih je brži, Car Buyers Guide ih je pripremio za utrku ubrzanja.

image
Mercedes E63 S AMG i Audi RS6 Avanat, utrka ubrzanja
Youtube Screenshot

Prilikom zelenog svijetla možemo vidjeti kako oba automobila prenose svoju snagu na kotače s iznimno staloženo. Ipak, izgleda da Audi to radi malo bolje, jer se E63 S AMG malo pri tome 'muči'. Zbog toga izgleda da će RS6 Avant pobjeći bez problema, međutim, 'višak' momenta i konjskih snaga čine svoje, i E63 S uzima pobjedu. Pogledajte video u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:55