PRODAJE SE

Ovaj posebni Ford Model T iz 1914. godine je najstariji poznati kamper na cijelom svijetu

Vozilo se temelji na produženoj šasiji Forda T, a opremljen je karavanskom karoserijom koju je izradio Dunton iz Readinga

1914. Ford Model T kamper

 Bonhams

Instagram je prepun objava “#vanlife” o dvadesetogodišnjacima koji su spakirali cijeli svoj život u preuređen kombi i krenuli u potragu za avanturom. Ali ovaj prerađeni Ford Model T iz 1914. godine je ovdje da nas podsjeti da ti snovi u #vanlife-u nisu ništa novo.

image

1914. Ford Model T kamper

Bonhams

Nomadi su živjeli u kombijima koje su vukli konji stotinama, ako ne i tisućama godina prije nego što je ovaj Ford Model T naručila bogata obitelj Bentall u Britaniji. Ovaj se primjerak smatra najranijim preživjelim kamperom uopće s motorom s unutarnjim izgaranjem i "pradjed" je svakog kampera na cesti.

image

1914. Ford Model T kamper

Bonhams

Vozilo se temelji na produženoj šasiji Forda Modela T i opremljen je karavanskom karoserijom koju je izradio Dunton iz Readinga. Prodan je 1920-ih, a zatim je pola stoljeća proveo napušten prije nego što ga je 1970-ih restaurirao profesionalni restaurator ormara.

image

1914. Ford Model T kamper

Bonhams

Možete zaboraviti na televizore s ravnim ekranom, USB utičnice, generatore, mikrovalne pećnice i hladnjake. Ali dobit ćete peć na drva koja se koristi i za kuhanje i za grijanje. Zaista biste bili izdržljiv putnik kad biste odlučili vidjeti svijet u ovom starinskom kamperu, koji vjerojatno ima najveću brzinu od najviše 30 km/h.

image

1914. Ford Model T kamper

Bonhams

Ovaj Model T prodaje se putem Bonham‘s Beaulieu aukcije 10. rujna s početnom cijenom od 20.000 do 30.000 funti (175.000 do 265.000 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:34