ČUDOVIŠNI TERENAC

Ovakvog još nismo vidjeli: Divlji Lamborghini Huracan prerađen kako bi mogao na off-road!

Huracan će još malo morati pričekati da isproba blato jer treba obaviti još nekoliko testiranja
Prerađeni Lamborghini Huracan
 YouTube Screenshot

Od niskog talijanskog superautomobila poznat po vrištavom V10 očekujete da će se kotrljati ulicom, ili možda posjetiti neku trkaću stazu. Međutim, YouTuber Chris Steinbacher imao je druge planove za slupanog Huracana. Na Chrisovom YouTube kanalu B Is For Build možete pogledati projekt pretvaranja Huracana u terensko čudovište.

image
Prerađeni Lamborghini Huracan
YouTube Screenshot

Projekt je počeo nakon što je šasija lišena gotovo svega, a zatim je SE Motors u Kaliforniji razvio terenski komplet za ovjes i učvršćenje kako bi ojačao i proširio šasiju za monstruozne gume. Izvorni pogonski sklop zamijenjen je LS V8 motorom i Graziano sustavom prijenosa spojenim na stražnje kotače. Kočioni sustav uzet je iz Mustanga GT500, dok je ogoljena unutrašnjost opremljena trkaćim sjedalima i pojasevima. Chris je također odlučio ostaviti šasiju bez vjetrobranskog stakla.

image
Prerađeni Lamborghini Huracan
YouTube Screenshot

Projekt je naišao na neke sitnije probleme koji su riješeni, a prva vožnja oko parkirališta prošla je uspješno, no Huracan će još malo morati pričekati da isproba blato jer treba obaviti još nekoliko testiranja. Steinbacher izvještava da za sada sve funkcionira, a u vožnji na cesti se osjeća 'solidno'.

Plan je dovršiti projekt do ovogodišnje terenske utrke 'Mint 400', a s obzirom na to da je događaj zbog pandemije odgođen do prosinca, Chris će imati dovoljno vremena za pripremu čudovišnog terenca i rješavanje svih problema – ako se koji pojavi. U nastavku možete pogledati testnu vožnju Huracana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 04:15