EKSTREMAN TUNING

Ovo je ipak previše: Ovaj Golf je toliko spušten da se ne može uliti gorivo bez skidanja kotača

Ova vrsta tuninga zove se "stance", a riječ je o spuštanju visine automobila dok se kotačima daje ogromna količina negativnog nagiba

VW Golf tuning

 TikTok Screenshot

Sumnjamo da će se bilo kome svidjeti modifikacije na ovom Volkswagen Golfu, s obzirom na to da je spušten tako nisko da mu je potrebno ukloniti kotač da bi se natočilo gorivo.

Ova vrsta tuninga zove se "stance", a riječ je o spuštanju visine automobila dok se kotačima daje ogromna količina negativnog nagiba. Trkači i drifteri često teže nižem ovjesu i negativnom nagibu i to je stvorilo trend koji je, naravno, doveden do ekstrema.

image

VW Golf tuning

TikTok Screenshot

Upravljivost je ugrožena, a razmak od tla praktički je nepostojeći, zbog čega je ovaj projekt nemoguć za vožnju na normalnim cestama. Ovaj Golf pripada čovjeku po imenu Dante, i spušten je toliko nisko da divovski kotači "žive" duboko u stražnjim lukovima.

To je stvorilo problem jer je stražnji kotač zauzimao prostor gdje bi inače išao grlić za punjenje goriva.

Danteovo rješenje je u isto vrijeme kreativno i smiješno. On je jednostavno odsjekao grlić sa spremnika.

Prilikom točenja goriva, automobil mora biti podignut i zadnji kotač se mora skinuti. Fleksibilno crijevo se zatim postavlja na otvor za punjenje koji je ostavljen na spremniku, a spremnik se puni preko kantice.

image

Skidanje kotača

TikTok Screenshot

Kada je proces točenja goriva završen, fleksibilno crijevo se uklanja, a spremnik je "zapečaćen" ljepljivom trakom.

Čak i ostali članovi automobilske zajednice smatraju ovaj projekt previše ekstremnim. Neki su preporučili usmjeravanje grla za punjenje u područje prtljažnika radi lakšeg pristupa.

I dok bi to negiralo potrebu za uklanjanjem kotača, dolazi sa svojim problemima.

Naime, u tom slučaju pare goriva bi se ispustile u kabinu, što postavlja rizik od požara i zdravlja. Postavljanje pravilno dizajniranog spremnika prtljažnik bilo bi održivo rješenje problema. Međutim, velika je investicija za automobil koji se ionako jedva može voziti. Video možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:42