CLUBSPORT

Posebna poslastica: Volkswagen najavio novu top verziju Golfa GTI

Golf GTI Clubsport ovoga puta neće biti samo običan GTI s nekim izmjenama na ovjesu, malo manje kila i posebnim natpisom na karoseriji

Volkswaegn Golf GTI Clubsport

 Volkswagen Media

Novi Volkswagen Golf GTI Clubsport službeno će debitirati 31. svibnja, no Volkswagen ga je već sada najavio slikama kamuflirane verzije.

image

Volkswaegn Golf GTI Clubsport

Volkswagen Media

Golf GTI Clubsport ovoga puta neće biti samo običan GTI s nekim izmjenama na ovjesu, malo manje kila i posebnim natpisom na karoseriji, već se Volkswagen oko njega potrudio mnogo više nego obično. U odnosu na obični GTI automobil će dobiti drugačiju masku i unaprijeđena prednja svjetla sprijeda, a VW logo na maski je osvijetljen. Straga se nalazi veliki krovni spojler, a svjetla su također nova. Odbojnik nalikuje na onaj na Golfu R, na njegovoj lijevoj i desnoj strani je po jedna ispušna cijev. Automobil također ima nove kotače 19 inča, a kao nadoplata se nude lakši kovani naplatci.

image

Volkswaegn Golf GTI Clubsport

Volkswagen Media

Iako je automobil zakamufliran lako je dobiti dobivate opću predodžbu o tome kako izgleda. Mehaničke promjene Volkswagen nije otkrio, no zato obećava da će ovo biti najsnažniji GTI ikada. Automobil ima elektronički kontrolirana blokada prednjeg diferencijala, dok je DCC sustav prilagodljive kontrole ovjesa opcija. Oni koji nadoplate za ovu funkciju dobit će mogućnost odabira posebnog načina vožnje koji je posebno usmjeren na vožnju na Nürburgringu. Ovo je prvi serijski auto koji će ponuditi ovu opciju i VW će time sigurno obradovati entuzijaste koji će svoj auto poželjeti isprobati na legendarnom "Zelenom paklu".

image

Trkaći Volkswaegn Golf GTI Clubsport

Volkswagen Media

Iako ne znamo koliko je konjskih snaga ispod haube, to će biti više od 300 KS koliko je imala prošla verzija Clubsporta. VW je, usput rečeno, najavio i trkaći model GTI Clubsport 24h koji će se natjecati na utrci 24 sata Nürburgringa i koji će imati 350 KS. Pretpostavljamo da će snaga serijske varijante ipak biti malo manja.

image

Volkswaegn Golf GTI Clubsport

Volkswagen Media

Više ćemo sigurno saznati nakon premijere krajem mjeseca kada će VW usporedno na utrci 24 sata Nürburgringa predstaviti cestovnu verziju i natjecati se s trkaćom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 22:12