DRAGULJ ZA ZNALCE

Prodaj se posebna prerada Porschea 911, rijetki RUF CTR3 sa središnje smještenim motorom

Tri godine nakon što je napustio RUF-ovu radionicu, vratio se u tvornicu kako bi bio nadograđen na kasniju Club Sport specifikaciju

RUF CTR3

 Art and Revs

Porsche 911 sa središnje smještenim motorom tek ostaje za vidjeti, nakon što je menadžer Porsche Motorsporta Andreas Preuninger rekao kako 'ne bi trebalo isključiti tu opciju'. Možda ćemo morati pričekati sljedeću generaciju, ali ako vas zanima 911 sa srednje smještenim motorom, ovo će vam se svidjeti.

image

RUF CTR3

Art and Revs

Kompanija pod nazivom Art and Revs prodaje jedan od samo 29 sklopljenih RUF-a CTR3. Riječ je o RUF-ovoj vlastitoj interpretaciji 911 sa srednje smještenim motorom, utemeljenoj na 997 generaciji 911. Tuning kuća je koristila pomoć Multimatica, proizvođača Forda GT, koji je osigurao platformu po mjeri za superautomobil, a njegova rijetkost samo čini stvari zanimljivijima.

image

RUF CTR3

Art and Revs

Ovaj primjerak nosi broj 8 na šasiji i sastavljen je 2010. godine, što znači da je sada star 12 godina. Tri godine nakon što je napustio RUF-ovu radionicu, vratio se u tvornicu kako bi bio nadograđen na kasniju Club Sport specifikaciju sa snažnijim motorom. Karoserija automobila u potpunosti je izrađena od karbonskih vlakana, a motor je baziran na 997 GT2. U ovoj nadograđenoj konfiguraciji proizvodi 775 KS (570 kW) i 980 Nm okretnog momenta, a teži samo 1400 kilograma.

image

RUF CTR3

Art and Revs

U opisu oglasa navodi se kako je automobil u izvrsnom stanju jer je uvijek bio 'održavan na najvišoj razini'. Nalazi se u Ujedinjenom Kraljevstvu i čak ima odgovarajuću registarsku pločicu – '3 CTR'. Prodavač navodi kako će je rado prenijeti na novog vlasnika, pod uvjetom da je on iz UK-a.

image

RUF CTR3

Art and Revs

Što se tiče cijene, nažalost, stvarna brojka nije navedena, a više informacija može se dobiti na zahtjev. Ne vjerujemo da će se ovaj rijedak dragulj prodati za manje od nekoliko stotina tisuća funti. Zapravo, konačna cifra mogla bi doseći i milijun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:42