VIDEO

Rijetki RUF CTR i prekrasan krajolik: Pogledajte kako kultna žuta jurilica ‘nabire‘ brzinu

Prema službenim specifikacijama, CTR-u je do 100 km/h potrebno manje od 3,5 sekunde, dok 200 km/h može dostići za manje od 9 sekundi
RUF CTR 'Anniversary Edition'
 RUF

Najnovija generacija RUF-ovog CTR-a kombinira izgled Porschea 911 iz 80-ih, zajedno s modernom tehnologijom, poput monokoka od karbonskih vlakana. YouTube kanal AutoTopNL objavio je videozapis u kojem CTR juri po uskim europskim cestama, a sve zajedno izgleda prilično savršeno.

CTR je prvi automobil kojeg je RUF interno dizajnirao i projektirao. Opremljen je 3,6-litrenim duplo turbopunjenim boxerom sposobnim za čak 710 KS (522 kW) i 880 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem sedamstupanjskog automatika. Ipak, možda smo najviše impresionirani čudesnim 'hrapavim' zvukom kojeg CTR proizvodi.

image
RUF CTR 'Anniversary Edition'
RUF

U nekim trenucima možemo čak vidjeti sprint od 100 do 200 km/h, pri čemu je najbolje vrijeme 5,61 sekundi, dok drugi pokušaji iznose oko 5,78 sekundi. Nažalost, nismo vidjeli koliko je CTR-u potrebno od stojećeg starta do stotke.

image
RUF CTR 'Anniversary Edition'
RUF

Karoserija odaje počast RUF-ovom kultnom Yellow Birdu iz 1987. godine. Svi ostali elementi, poput nosa, širokih krila i branika i spojlera u obliku kitovog repa utemeljeni su na dizajnu klasičnog Porschea. Treba navesti i stražnji odbojnik kojeg krasi niz ventilacijskih otvora.

image
RUF CTR 'Anniversary Edition'
RUF

Prema službenim specifikacijama njemačkog proizvođača, CTR-u je do 100 km/h potrebno manje od 3,5 sekunde, dok 200 km/h može dostići za manje od 9 sekundi. Maksimalna brzina iznosi nevjerojatnih 360 km/h.

image
RUF CTR 'Anniversary Edition'
RUF

Čudesne brojke dolaze kao rezultat mase od samo 1200 kilograma, što je posljedica šasije i karoserije od karbonskih vlakana. Čelična struktura smještena je u prednji dio automobila, a tu je i integrirani zaštitni kavez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:48