POSTOJE SAMO TRI

Prodaje se: Citroen DS 21 Majesty iz 1969. godine: Nevjerojatno rijetka i luksuzna ‘Žaba‘ sedan

Nakon toliko godina provedenih u skladištu, sada je potrebno nešto posla kako bi se vratio u besprijekorno stanje

1969. Citroen DS 21 'Majesty'

 Bonhams

Citroen DS naširoko se smatra jednim od najljepših automobila ikad napravljenih i uživa kultni status poželjnog klasika u svojoj standardnoj formi, a kamoli u rijetkim specifikacijama koje je napravio Chapron.

Ovaj DS 21 nazvan "Majesty" je sjajan primjer koji se trenutno prodaje putem Bonhams aukcijske platforme s obzirom na to da je samo jedan od ukupno 27 izrađenih.

image

1969. Citroen DS 21 'Majesty'

Bonhams

"Majesty" se može pripisati Henriju Chapronu, koji je također odgovoran za DS Prestige. Automobil je predstavljen 1964. i proizvodio se do 1969. godine kao najluksuznija varijanta francuske limuzine.

Ovaj konkretan primjerak s tvorničke trake je sišao 1969., što ga čini jednim od samo tri bazirana na redizajniranom DS-u s prekrasnim usmjerenim svjetlima (ostala 24 primjeraka dobila su okrugla prednja svjetla).

image

1969. Citroen DS 21 'Majesty'

Bonhams

Istaknuta značajka je redizajnirani stražnji kraj koji uključuje uglatu liniju krova i tradicionalniji oblik s povećanim prostorom za glavu za putnike straga.

Osim drugačijeg repa s većim stražnjim staklom i "perajama" na stražnjim blatobranima, model ima posebnu vanjsku oblogu koji uključuje dosta kroma na donjem dijelu karoserije, elegantnu kromiranu traku na profilu s "Majesty" značkama i naplatke od poliranog aluminija. Sve to je u savršenom kontrastu s Midnight Blue nijansom.

image

1969. Citroen DS 21 'Majesty'

Bonhams

Oprema uključuje klima-uređaj s prednjim i stražnjim otvorima za ventilaciju, pepeljare za sve putnike, radio, sat na instrument tabli i posebne presvlake. Sjedala i paneli vrata presvučeni su Havana bež kožom, a komandna ploča ukrašena je ručno oslikanim drvetom u kombinaciji sa smeđim vunenim tepihom.

image

1969. Citroen DS 21 'Majesty'

Bonhams

Nevjerojatno rijetki DS obnovljen je 2009. godine. Nakon toliko godina provedenih u skladištu, sada je potrebno nešto posla kako bi se vratio u besprijekorno stanje. Procjene su da će "Majesty" koštati između 50.000 i 100.000 švicarskih franaka (368.000 do 737.000 kuna), a osim toga, novi vlasnik će morati platiti švicarske carine i dodatne poreze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:12