dizajnerski gt-r

Prodaje se nikada vožen, super rijedak Nissan GT-R50 by Italdesign iz 2021. godine sa 720 KS

Poseban model je bio zamišljen kako bi se obilježilo 50 godina modela GT-R i Italdesigna, a osnovu čini Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R50, ilustarcija

 Italdesign

Kada su Nissan i Italdesign prije četiri godine odlučili sklopiti partnerstvo o ograničenoj proizvodnji posebne dizajnerske serije kultnog GT-R-a, odlučili su izraditi samo 50 primjeraka vrlo posebnog primjerka GT-R50 by Italdesign. Auto je službeno predstavljen dvije godine kasnije, cijena je iznosila milijun eura i svi primjerci su unaprijed rasprodani.

Posebni model je bio zamišljen kako bi se obilježilo 50 godina modela GT-R i Italdesigna, a osnovu čini Nissan GT-R Nismo.

image

Nissan GT-R50

Legendary Motor Cars

Ako ste bili dovoljno sretni da ste u to vrijeme imali milijun dolara za potrošiti, ali niste bili dovoljno sretni da dobijete auto, onda imamo dobre vijesti za vas, jer se jedan upravo našao na oglasniku!

Kupcima su ponuđene brojne kombinacije boja, kao što je Liquid srebrna metalik boja kao na ovom primjerku koji je prema oglasu 11 od tek 19 proizvedenih), a prodaje ga trgovac egzotičnih automobila Legendary Motorcars, gdje se navodi da je samo boja bila opcija od 25.000 eura, a primjerice stražnje pomično krilo dodatnih 35.000 eura.

image

Nissan GT-R50

Legendary Motor Cars

Ipak osim uzbudljivog izgleda i specifikacije boje i interijera ono najvažnije se, dakako, nalazi ispod prednjeg poklopca: 3,8-litreni V6 s dva turba u ovom slučaju isporučuje 720 KS i 780 Nm.

image

Nissan GT-R50

Legendary Motor Cars

U oglasu stoji kako automobil nikad nije bio vožen, kad je izašao iz pogona s opcijama je stajao 1,1 milijun eura, a sadašnja cijena nije komunicirana. Bit će zanimljivo vidjeti je li vrijednost ovih automobila porasla od zatvaranja knjiga narudžbi u srpnju ili je nemogućnost specifikacije automobila prema osobnom ukusu smanjila njegovu vrijednost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:22