RIJETKA PRILIKA

Prodaje se unikatni Ferrari California lgendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1

Riječ je o automobilu koji je "Kaiser" kupio nov i privatno ga vozilo četiri godine, a ima vrlo malu kilometražu

Michael Schumacher, ilustracija

 Ferrari

Ferrari California možda nije prvi model na koji ćete pomisliti na spomen slavne talijanske marke, međutim dobiti priliku posjedovati Ferrari svjetskog prvaka Formule 1 prilika je koja se ne propušta.

Posebno ako ste inficirani virusom F1, talijanskom markom i njemačkim legendarnim vozačem.

image

Ferrari Michaela Schumachera

BERNARD ASSET/boutsenclassiccars.com

Naime, Ferrari California iz 2009. koja je bila u vlasništvu Michaela Schumachera upravo je oglašena za prodaju, a riječ je o automobilu koji je "Kaiser" kupio nov i privatno ga vozilo četiri godine. Osim toga, ima neke specifične elemente i vrlo malu kilometražu.

Primjerak o kojem je riječ prodaje kuća Boutsen Classic Cars, vrhunski autosalon egzota smješten u Monaku.

Na lageru uvijek imaju po nekoliko vozila, uključujući trkaće automobile i bolide Formule 1, pa tako sada i ovu Californiju koja je pripadala Schumacheru.

image

Ferrari Michaela Schumachera

BERNARD ASSET/boutsenclassiccars.com

Michael Schumacher prodao ga je 2012. godine s prijeđenih 15.643 kilometra, ali podrazumijeva se da ga je Schumacher vozio manje od te brojke jer je prošlo deset godina od prodaje.

Automobil je lakiran u srebrnu boju te ima dvije crne pruge koje se protežu duž poklopca motora, krova i poklopca prtljažnika kao posebnost.

image

Ferrari Michaela Schumachera

BERNARD ASSET/boutsenclassiccars.com

Stoji na setu originalnih kotača od 20 cola s gumama Pirelli P Zero, a unutrašnjost je završena u sivoj i crnoj koži, na upravljaču su karbonski elementi, a glave sjedala nose inicijale njemačkog pilota i motiv "propetog konjića", znaka Ferrarija.

image

Ferrari Michaela Schumachera

BERNARD ASSET/boutsenclassiccars.com

Ispod haube Californije sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 nalazi se atmosferski 4,3-litreni V8 od 460 KS i 485 Nm, a mjenjač je 7-stupanjski s dvije spojke s polugicama za ručne izmjene brzina iza upravljača, koji sav potisak motora šalje na stražnju osovinu. Zanimljivo, cijena nije objavljena pa će zainteresirani morati kontaktirati salon u Monacu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:48