PREMIJERA

Spreman i za off-road: Ford predstavio novi Mustang Mach-E na Festivalu brzine u Goodwoodu

Ford ima iznenađujući debi na ovogodišnjem Goodwood Festivalu brzine, a sugestivno se zove Mustang Mach-E Rally

2024. Ford Mustang Mach-E Rally

 Ford

Ford ima iznenađujući debi na ovogodišnjem Goodwood Festivalu brzine, a sugestivno se zove Mustang Mach-E Rally. Novi model označava prvi put u gotovo šest desetljeća da se pločica s imenom Mustang povezuje s relijem.

image

2024. Ford Mustang Mach-E Rally

Ford

Dizajniran da ide tamo gdje Mustang nikada prije nije bio – tamo gdje završava asfalt i počinje zemljani put – Mustang Mach-E Rally je prvi Fordov električni SUV inspiriran relijem. Proizvođač automobila još nije dao nikakve pojedinosti o vozilu, ali je objavio nekoliko fotografija koje prikazuju EV s prilagođenim omotom za cijelu karoseriju s naljepnicama "Mach-E Rally" sa strane.

image

2024. Ford Mustang Mach-E Rally

Ford

Pažljiviji pogled na slike otkriva neke zanimljive detalje. To uključuje krovni spojler u reli stilu ukrašen bijelim Mustang logom sa svake strane, prilagođenu lažnu rešetku koja integrira dva dodatna okrugla svjetla, crvenu kuku za vuču sprijeda, bijele kotače u reli stilu s BF Goodrich Trail Terrain T/ A gumama i široke blatobrane.

image

2024. Ford Mustang Mach-E Rally

Ford

Prednji i stražnji branik izgledaju prilično slično onima na Mustang Mach-E GT-u. Iznutra, Mach-E Rally također izgleda gotovo identično kao Mach E-GT, iako ima krem elemente na naslonima prednjih sjedala, upravljaču i armaturnoj ploči, kao i ukrase od karbonskih vlakana na donjem dijelu.

image

2024. Ford Mustang Mach-E Rally

Ford

Ford nije otkrio nikakve specifikacije pogonskog sklopa, ali ako se stilske sličnosti s Mach-E GT prevedu u pogonski sklop, Mach-E Rally će dobiti pogonski sklop s dva motora sposoban za 486 KS (358 kW) i 813 Nm okretnog momenta. To je, kod Mach-E GT-a, dovoljno za hvatanje stotke za 3,8 sekundi.

image

2024. Ford Mustang Mach-E Rally

Ford

Počevši od danas, električni SUV vozit će se brdom Goodwood s bivšim svjetskim prvakom u reliju i trenutnim vozačem M-Sport Ford Puma Hybrid Rally Ottom Tänakom za upravljačem. To će omogućiti entuzijastima i promatračima da dobro pogledaju Mustang Mach-E Rally i vide ga na djelu – iako samo na asfaltu.

Ford kaže da će Mustang Mach-E Rally biti dostupan za naručivanje od ove jeseni, prvo u Sjedinjenim Državama i Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:05