AKTUALNO

Srećom ne ide u seriju: Ovo je poseban Porsche Taycan ‘Assasin‘ s oklopom od 73 šiljka

Porsche se sprema dotjerati Taycan, ali električni model dobio je drugačiju preobrazbu u obliku umjetničkog djela

Porsche Taycan ‘Assasin‘

 PORSCHE

Porsche se sprema dotjerati Taycan, ali električni model dobio je drugačiju preobrazbu - u obliku umjetničkog djela. Taycan “Assasin” kreirao je mladi švedski umjetnik Fabian Bergmark Näsman za događaj Porsche Scopes u Stockholmu, sa 73 šiljka zalijepljena na njegovu karoseriju.

Srebrni Porsche Taycan dobio je bodlje različitih veličina u skladu s oklopima, koji su postavljeni na poklopac motora, odbojnike, blatobrane, vrata, krov i prtljažnik, izgledajući kao produžeci automobila. Izbočeni elementi bi najvjerojatnije naštetili aerodinamičkoj učinkovitosti i ocjeni sigurnosti pješaka EV-a, ali to što je umjetnički automobil znači da ga nitko neće koristiti.

image

Porsche Taycan ‘Assasin‘

PORSCHE

Projekt slijedi prepoznatljive skulpture Fabiana Bergmarka Näsmana s trnjem, bodljama i rogovima. Prema umjetniku, te značajke imaju za cilj "postaviti pravila kako pristupiti objektu čiju površinu prekrivaju". Za njegove se apstraktne skulpture kaže da "osciliraju između prirodnog i neprirodnog, postavljajući pitanja percepcije temeljene na kontekstu".

image

Porsche Taycan ‘Assasin‘

PORSCHE

“Assasin” je prikazan tijekom Porsche Scopesa kao instalacija usred jezera, okružena mahovinom, travom i maglom. Trodnevni događaj održan je u prostoru od 5000 četvornih metara unutar bivše toplane Värmeverket između 26. i 28. svibnja, a sudjelovalo je više od 65 umjetnika iz područja glazbe, dizajna, umjetnosti, tehnologije i društvenih pitanja.

Naime, Assasin Fabiana Bergmarka Näsmana nije jedini umjetnički automobil temeljen na Taycanu kojeg smo vidjeli, slijedeći ranije primjere umjetnika Richarda Phillipsa (2021.) i Seana Wotherspoona (2022.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:14