lista je poduža

Što vas najviše živcira kod drugih vozača i koja je vaša najgora navika u vožnji?

Neki voze preblizu vašem braniku, a drugi su toliko plašljivi da im praktički "morate uči u gepek"

Vozač, promet ilustracija

 Profimedia

Fenomen precjenjivanja vlastitih sposobnosti psiholozima je poznat kao iluzorna superiornost, a nećete se iznenaditi kada čujete da utječe i na našu sposobnost prosuđivanja vlastitih standarda vožnje. Neke su studije pokazale kako 80 posto vozača vjeruje kako su sposobniji za volanom od drugih vozača, piše portal carscoops.

Pritom za većinu ostalih vozača mislimo kako su loši ili nesposobni. Ako ne voze prebrzo, voze presporo, ili gledaju u svoj telefon ili se šminkaju na semaforu pa ne krenu odmah na zeleno, sve nam to ide na živce.

Nadalje, neki voze preblizu vašem braniku, a drugi su toliko plašljivi da im praktički "morate uči u gepek" kako bi se trgnuli za volanom i pratili promet.

image

Vozač, promet ilustracija

Profimedia

Tu su i nesmotreni i samoživi vozači koji parkiraju preko dva parkirna mjesta, potom oni koji su previše bezobzirni da upale pokazivače smjera na raskrižjima ili koji se voze noću s dugim svjetlima.

Nadalje, tu su i vozači koji ne održavaju propisno svoja vozila: oni koji se po kiši voze na ćelavim gumama ili s neispravnim kočnicama.

Nedavna studija koju je u Ujedinjenom Kraljevstvu proveo Vertu Motors otkrila je da su Britanci najomraženiju naviku kod drugih vozača smatraju preblizu vožnju automobila iza njih na autocesti, zatim nesignaliziranje promjene smjera, korištenje telefona tijekom vožnje, vožnju s dugim svjetlima noću, ostanak u lijevoj traci autoceste, zauzimanje dva mjesta na parkiralištu i prebrza vožnja. Što vas najviše smeta? Napišite nam na našoj Facebook stranici koju lošu naviku kod drugih vozača najviše osuđujete, a zatim navedite koja je vaša najgora navika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:39