UNIŠTENA EGZOTIKA

Svaka roba ima kupca: Netko je kupio olupinu Lamba Aventadora SVJ kojeg je spljoštio kamion

Iako je šteta učinjena na svim segmentima auta, većina oštećenja nalazi se na stražnjoj strani i motornom prostoru

Razbijeni Aventador

 Copart

Ako ste pratili priču, riječ je o Aventadoru kojeg je prošlog mjeseca potpuno uništio dostavni kamion u Los Angelesu, o čemu smo pisali, a sada je nekome olupinu upravo prodala lokalna autokuća Copart.

image

Razbijeni Aventador

Copart

Ova posebna verzija otvorenog Aventadora (izrađeno samo 800 primjeraka) je prije susreta s kamionom vrijedila gotovo 900.000 dolara, ili 6,2 milijuna kuna i auto je vjerojatno bio osiguran,

Aventadora SVJ Roadster pogoni 6,5-litreni atmosferski V12 monstrum od 770 KS i 720 Nm, koji ga do 100 km/h tjera za 2,8 sekundi, do 200 km/h za 8,6 sekundi i koji ne staje do maksimalnih 350 km/h.

image

Razbijeni Aventador

Copart

Razbijeni primjerak je iz 2020. godine i praktički nije bio ni vožen, no hoće li ga novi vlasnik vraćati u život, ili će ga koristiti "za dijelove" nije poznato, s obzirom na to da se vlasnik s Beverly Hillsa "namirio" iz osiguranja i da je olupina otpisana.

Podsjetimo: "život" ovog Lamborghinija prekinut je kada je vozač potpuno natovarenog dostavnog kamiona izgubio kontrolu tijekom vožnje kroz bogatašku četvrt Beverly Hills.

image

Razbijeni Aventador

Copart

Superautomobil je u to vrijeme bio parkiran na prilazu vlasnikove vile, a kamion je izravno udario u njega, te pritom oštetio i jedan Bentley te Maybach.

Iako je šteta učinjena na svim dijelovima talijanskog superautomobila, većina oštećenja nalazi se na stražnjoj strani i u motornom prostoru.

image

Razbijeni Aventador

Copart

Često je moguće spasiti motore i mjenjače iz automobila koji su stradali u sudarima, ali ovdje se čini da je šteta nanesena na pogonskom sklopu previše velika da bi se mogla popraviti.

Osim što je stražnji dio automobila u potpunosti uništen, razbijeno je i vjetrobransko staklo, a neka oštećenja su vidljiva i na prednjoj haubi i prednjem braniku.

image

Razbijeni Aventador

Pepe‘s Towing Service/Facebook

Teško je reći kakva budućnost čeka ovog Aventadora, ali čini se da se mnogi dijelovi interijera ipak mogu spasiti. Jedna fotografija pokazuje da digitalna ploča instrumenata još uvijek radi i pokazuje samo 725 prijeđenih kilometara na satu.

Zanimljivo, to je već drugi primjerak super egzotičnog otvorenog Aventadora male serije koji je uništen u kratkom roku, jedan je izgorio krajem siječnja na autocesti u blizini grada Cuernavace u Meksiku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:59