Neobične karakteristike

Tesla ne prestaje iznenađivati: 8 zanimljivosti o njihovim modelima koje biste trebali znati

Tvrtka za električna vozila vrlo je posebna. Zato otkrivamo neke od najneobičnijih karakteristika koje ju definiraju

Tesla Model 3

 Tesla

Zanimljivosti Tesle koje su nas iznenađivale posljednjih godina nije malo. Američka tvrtka za električna vozila vrlo je specifična. Zato vam otkrivamo neke od najneobičnijih karakteristika koje ju definiraju.

1. Najprodavaniji automobil

image

Tesla Model Y

Tesla

Svi znamo da su Tesle prilično uspješne. Tesla Model Y najprodavaniji je automobil na svijetu. Vjerujemo da je ovo postignuće koje treba uzeti u obzir, jer je tijekom cijele 2022. godine registrirano 200.000 primjeraka ovog modela. Najbolje od svega za marku, predviđa se da će taj broj porasti ove godine.

2. Sigurnost

image

Tesla Model S

Tesla

Teslini automobili poznati su po dobrim rezultatima na svim sigurnosnim testovima diljem svijeta. Jedan od prvih puta kada smo svi saznali za to bilo je kada je Tesla Model S Plaid premašio najviše standarde u tom pogledu. Sjevernoamerička limuzina probila je barijeru najviše ocjene američkog NHTSA, dobivši ocjenu od 5,4 boda… od 5. To je uspjela zahvaljujući otpornosti krova na sudare.

3. Rekord

Tesla Model S P100D je sofisticirano vozilo čije performanse ubrzanja iznenađuju svakoga tko ih iskusi. Ali jedan od njegovih najvećih podviga je to što može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 2,28 sekundi.

U tom smislu nadmašuje svaki hiperautomobil kao što jeprimjerice Porsche 918 Spyder. Aktiviranje načina rada Ludicrous Plus otključava puni potencijal automobila i omogućuje vam da dosegnete ove nevjerojatne brojke.

4. Održavanje

image

Tesla Model 3

Tesla

Tesle su općenito kvalitetno izrađeni automobili koji ne zahtijevaju ni približno održavanje kao na vozilima s motorom s unutarnjim izgaranjem, i jedna od zanimljivosti Tesle upravo je povezana s tim.

Gume i brisači vjetrobrana jedini su dijelovi koje je potrebno mijenjati u vremenskim intervalima koje smatramo "normalnim".

5. Putnički prostor

Tesla Model X spektakularno je vozilo koje ima mnogo nevjerojatnih značajki. Ali jedan od onih koji nam se najviše sviđa je njegov HEPA sustav filtriranja, koji ga čini gotovo poput bolničke sobe.

image

Tesla Model Y

Tesla

Tesla je testirao ovaj sustav u svim vrstama zagađenih okruženja i rezultati su bili isti: apsolutno ništa nije ušlo u kabinu. Prema proizvođaču, ovaj sustav je "stotinu puta učinkovitiji od standardnih filtera".

6. "SEXY"

Elon Musk, vlasnik Tesle, netko je tko se voli isticati iz gomile. I kao takav, želio je imati četiri modela na proizvodnoj liniji tvrtke na kojima piše riječ "SEXY".

To bi se postiglo kombiniranjem slova modela S, X, Y... i E. Međutim, Ford je imao prava na ovu nomenklaturu i na kraju je nazvan Model 3, pa je konačni rezultat "S3XY".

7. Okoliš

Reputacija američke tvrtke govori nam o ekološki prihvatljivim automobilima, ali to je zapravo daleko od istine. Ono što mnogi ne znaju je da su Tesle po tom pitanju prilično štetne.

Sve je to zbog činjenice da se u njihovoj proizvodnji koriste rijetki minerali i metali čije je vađenje štetno za okoliš. A to se također događa s obradom potrebnom za proizvodnju nekih njegovih dijelova. No isto vrijedi i za brojne druge EV modele.

8. Pretežak je

Posljednja od Teslinih zanimljivosti tiče se Modela X. Dapače, jedna je od najupečatljivijih, a to je da ovom modelu u potpunosti nije dozvoljen prelazak preko Brooklynskog mosta koji se nalazi u New Yorku.

image

Tesla Model X

Tesla

Razlog zašto je ovo protuzakonito je zbog njegove težine. Samo vozila teška do 2720 kilograma smiju na taj most, a ovaj električni crossover jedva nadmašuje tu brojku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:55