PREMIJERA U ŽENEVI

TKO JE REKAO DA JE S TUNINGOM DIZELAŠA GOTOVO? AUDI Q8 50 TDI u režiji ABT-a dizelska je raketa od 330 KS i 650 Nm!

 
 ABT

Iako se dizelaši sve češće spominju u negativnom kontekstu, njemačka tuning kuća ABT pokazuje kako s dizelom nije gotovo i kako oni vjeruju u svjetlu budućnost ove vrste motora. Naime, nakon što su nedavno predstavili svoju izvedbu dizelskog Audija A6, sada je došao red na novi Q8. Moramo priznati kako su u ABT-u odradili odličan posao! Model u pitanju je 50 TDI - za one koji nisu upoznati s novim oznakama Audija, ispod poklopca je 3,0-litreni TDI motor od 286 KS i 600 Nm okretnog momenta. Naravno, u ABT-u su povećali snagu na 330 KS uz 650 Nm okretnog momenta, pa će tako vlasnici uživati u još boljem ubrzanju (iako nove brojke još nisu objavljene).

Foto: ABT

Kako to obično biva s ABT-om, dizajnerski tim odradio je mnogo posla, pa se tako na prednjem dijelu nalaze novi usisnici za zrak, splitter i crna "Singleframe" maska. Monstruozni SUV postavljen je na 22-inčne ABT Sport GR naplatke. Na stražnjem dijelu Q8 je dobio ono što mu je oduvijek nedostajalo - prave nastavke ispušnog sustava... Palac gore za ABT!

U unutrašnjosti ipak nema toliko promjena, no vozači će moći uživati u sustavu "ABT Level Control" koji kontrolira zračni ovjes. Automobil će premijeru imati na salonu u Ženevi koji počinje idući tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:27